Descrierea S04E04


 

Episodul 4 din Jurnalele Vampirilor începe în forţă – cu una din bunicele vrăjitoare ale lui Bonnie acţionând ca nucleul unui atom rapid. Suntem în mijlocul nopţii, în anul 1110 d.h. Suntem în pădure. Iar vrăjitoarea Bennet stă într-un cerc format din 5 bărbaţi musculoşi, fiecare ţinând câte o sabie în mână. Incantând, ea ridică o căldare deasupra capului, plină cu foc. Fulgerul o loveşte. Apoi, toarnă flăcările pe pământ. Focul se prinde de săbiile vânătorilor, atingându-le şi pielea, provocându-le semne similare cu cele de pe mâna lui Connor. Ar putea ca fiecare episod din Jurnalele Vamipirilor să înceapă aşa?

De fapt, aceşti oameni sunt Cei Cinci – vânătorii de vampiri mistici, despre care Damon speră să afle mai multe din cartea lui Connor. “Caut cartea de supranatural a lui Connor” îi spune lui Stefan, pe măsură ce goleşte o cutie de bunuri furate, pe măsuţa bibliotecii din casa Salvatore. În timp ce Damon se uită printre lucruri, sună şeriful Forbes. Sunt lucruri rele, iar când Stefan întreabă, Damon refuză să-i spună informaţiile (chiar dacă Stefan a auzit totul cu super auzul lui de vampir). “Nu-ţi pot spune. Ne certăm” Stefan îi spune: “Tu te cerţi. Eu nu mă cert. Am trecut peste asta.”

Te-am iertat, dar n-am uitat

Desigur că Stefan nu a putu să treacă peste. Îl omoară faptul că Damon a lăsat-o pe Elena să se hrănească de la el, act vampiricesc echivalent cu petting-ul. Damon ştie asta, dar refuză să-şi ceară scuze că a lăsat-o pe prietena fratelui său să-i bea sângele. Mai mult, îi spune lui Stefan că vrea s-o ajute pe Elena să se hrănească fără a le face rău oamenilor. “Trebuie să ştie cum să prindă, să se hrănească şi apoi să-i şteargă omului amintirea.”

Stefan nu e de acord cu Damon. Dar, mai târziu, în timpul antrenării Elenei, ea îi spune că este 100% de acord cu ideea lui Damon. De fapt, lecţiile ei vor începe în timpul drumeţiei la Colegiul Whitmore. Aparent, Elena poate să mănânce numai din venă – act ce-l trimite pe Stefan în partea lui întunecată, de spintecător. Văzându-l preocupat, Elena încearcă să-l calmeze pe Stefan: “Tu eşti singurul ce mă ajută. Nu contează cine mă învaţă cum să mă hrănesc.” Da, cum să nu. Nici noi nu credem asta.

În timp ce Elena încearcă să-l calmeze pe Stefan, Rebekah este la Mystic Grill, încercând să-l facă pe Matt să o ierte. Îl întrerupe din muncă, aruncându-şi cheile pe tejghea. Acele chei sunt de la o maşină pe care a cumpărat-o pe numele lui Matt. Matt ar fi trebuit să lucreze non-stop pentru a-şi permite o asemenea maşină. Şi totuşi, iniţial o refuză. “Dacă asta este ideea ta de a-ţi cere scuze, atunci ar trebui să i le dai Elenei. Ea e cea pe care ai omorât-o.”

Matt pleacă şi o lasă pe Rebekah fără cuvinte. Spectacolul acesta e vizionat de Klaus ce stă prin apropiere. “Te străduieşti prea mult”, îi spune. Sora lui e surprinsă dar şi dezgustată că el vorbeşte cu ea, amintindu-şi cum şi-a bătut joc de ea săptămâna trecută – după ce i-a rupt capul. Dar Klaus e într-o misiune nouă. El are nevoie de Bekah pentru a desluşi secretul Celor CInci. “Nu-mi pasă de Cei Cinci şi nu-mi pasă de tine”, îi răspunde ea.

Drumul la Colegiu

Vrăjitoarea din Mystic Falls a fost invitată la Colegiul Whitmore de un profesor, prieten de-al familiei ei. Dr Shane, profesorul sexy, sau ceva de genul, vrea să-i returneze câteva din lucrurile bunicii ei Grams. Din motive neînţelese complet, Bonnie îi lasă pe Damon şi Elena să treacă la prânzul lor vampiricesc. “Mai bine ai învăţa asta acum, decât singură”, adaugă ea. Chiar ne întrebăm dacă a fost constrânsă să spună aşa ceva.

Atunci când ei ajung, începe şi cursul profesorului Shane. Surprinzător, el are doctorat în toate lucrurile legate de vrăjitorie. Profesorul le numeşte “arhitecţii supranaturalului”. Damon le numeşte “vrăjitopedii”. În timp ce profsorul le vorbeşte, Damon o instruieşte pe Elena ce fel de studenţi să aleagă. La sfârşit, el subliniază faptul că ea ar trebui să se hrănească din fete blonde, din cauză că ele sunt egocentrice şi obişnuite să fie flatate, încât sunt agăţate cu uşurinţă.

Tot vorbind de prinderi uşoare, înapoi în Mystic Falls, Klaus îl are pe Connor legat în stil medieval, pe o masă de tortură din timpul Inchiziţiei. Atunci când Stefan îi descoperă, bătrânul vampir nu clipeşte deloc. El îl prinde şi pe Stefan şi îi povesteşte despre istoria vânătorilor de vampiri de 900 de ani şi cum Rebekah s-a îndrăgostit de unul din ei. “Oh, Stefan. Ai încredere în mine când îţi zic asta. Acel vânător de acolo deţine toate răspunsurile la toate întrebările tale.”

Mai târziu, singurul lucru la care se roagă Stefan este pentru Elena. Aşa că e de acord să-l ajute pe Klaus să afle mai multe despre planul machiavelic al Celor CInci de a elibera un nou tip de vampiri. Pentru a face asta, Stefan trebuie s-o convingă pe Rebekah să-i destăinuie fratelui ei ceea ce ştie ea despre Frăţia Celor CInci. Beks, mai degrabă ar manca pământ, decât să-l ajute. Dar când Stefan o vede la The Grill, el se oferă să-i dea “un nou început” – o prieteni adevărată şi un început bun în Mystic Falls. El vede că ea este singură şi că nu are de gând să plece din oraş, aşa că se oferă să o ajute ca ea să o ia de la capăt, şi chiar să îmbunătăţească lucrurile cu Matt.

Chiar aşa, tot ce Rebekah vrea să audă e numele lui Matt, şi îl acompaniază pe Stefan la Casa Klaus, unde dau peste o petrecere ciudată, cu legume şi carne umană, lucruri de care nu credeam că vampirii mănâncă. Klaus îi spune lui Stefan că Rebekah s-a îndrăgostit de unul din Cei Cini, Alexander. Dar, din cauză că ea era loială familiei sale, l-a invitat pe Alex la masă, împreună cu fraţii ei. Ajuns acolo, Alex a promis că va folosi “ultima armă, la care niciun vampir nu-i va supravieţui”, pentru a distruge tot genul de lipitori. Desigur că el nu ştiut că stă la masă cu vampiri. Sau aşa a gândit Rebekah.

În timpul discuţiei, Rebekah află că tatuajele Celor CInci se dublează ca în stilul hărţilor Prison Break, în care X-ul marchează locul crimei vampirului. Stefan află de la Klaus, că după mai mulţi ani, Cei Cinci şi-au dat seama cum să-şi ascundă tatuajele. Se pare că Klaus l-a prins pe Jeremy, şi în timp ce Stefan îi urmăreşte pe amândoi, bătrânul vampir îi scoate de pe deget inelul lui Jeremy şi-l ameninţă că-l va omorî dacă nu-i va desena tatuajul văzut la Connor.

În acelaşi timp, la Colegiul Whitmore, Damon o ajută pe Elena să vâneze. Ea nu reuşeşte să îşi muşte prima victimă, pentru că vede pe telefonul fetei o poză cu ea şi sora ei mai mică. Acest lucru îl enervează pe Damon. “Fiecare are un unchi, sau un tată, sau un consilier de campus, sau un profesor de religie, Elena. De ce îţi pasă?” Elena îi răspunde: “Îmi pasă pentru că încă sunt eu. Am aceleaşi sentimente. Îmi pare rău dacă îţi stric planul de maestru de a mă transforma într-un super vampir.”

Încă o şansă 

 

Până acum, existenţa lui Connor îi dă speranţă lui Klaus că există un leac pentru a o vindeca pe Elena de vampirism. Dacă ea devine om din nou, el poate face mai mulţi hibrizi. El şi Rebekah se ceartă pe tema asta, şi după ce aceştia încetează, Klaus îi cere lui Stefan să o convingă pe sora lui să îi dea mai multe informaţii cu privire la locul unde se află sabia Celor CInci, folosită pentru a citi harta. “Ai o şansă de a o salva pe Elena de la lucrul ăsta hidos care o va distruge. Poţi să numeşti asta o afacere cu diavolul, dacă îţi place.” Şi lui Stefan îi place ideea.

Înapoi la Whitmore, Bonnie află că Grams a fost un mare fan al cărţilor lui Stephen King, lăsând în urmă o primă ediţie Cujo. Profesorul Shane îi returnează cartea şi apoi, o întreabă: “Practici magia?” “Nu mai practic”, admite Bonnie. Ea continuă, spunându-i că şi-a pierdut controlul şi că vrăjitoarele au pedepsit-o. După ce profesorul a înştiinţat-o că nu e vrăjitor, el se oferă s-o ajute pe Bonnie să găsească alte modalităţi de “a exersa”.

În acelaşi timp, Damon şi Elena au mai mult curaj să prindă, să se hrănească şi apoi să le şteargă amintirea studenţilor de pe ringul de dans. Ei primesc psihic “buzz-uri” de la studenţii beţi de pe scena şi încep să danseze cu sângele pe buze, pe melodia lui Calvin Harris, “Feel So Close”. Bonnie îi vede şi e şocată. Elenei i se face ruşine. Îl lasă pe Damon dansând cu ochii închişi şi fuge afară. “Cine sunt? De ce fac aşa? Ar trebui să fiu aici cu Stefan” îi spune lui Bonnie.

Damon ajunge afară tocmai la ţanc să audă ultimele cuvinte ale Elenei, iar Bonnie îl acuză că a cam exagerat cu Elena. El continuă că Elena are nevoie să ştie cum să se compoarte ca vampir. Fără să se urască şi plăcându-i ce face, va singura modalitate ca ea, la fel ca şi el, să facă hrănitul distractiv, fără a o lua razna şi fără a omorî sute de oameni. Lucrurile nu se strică deloc. Decât încetinesc. Lecţia numărul 2 începe mai târziu în noapte, atunci când cei trei se întâlnesc cu profesorul Shane la o petrecere a fraternităţii de Halloween cu costume. Nefăcându-şi alte planuri, trio-ul se îmbracă în costume, în ultimul minut. Damon se deghizează în Jack Spintecătorul, iar Elena şi Bonnie se deghizează ca victimele acestuia.

Odată ajunşi la petrecere, Bonnie se duce să se întâlnească cu profesorul, iar Damon şi Elena intră în camera de dans. La început, Elena nu se decide pe cine să aleagă, dar apoi, vede un băiat ce pune ceva în paharul unei fete. Intră în acel tip şi accidental, îi varsă băutura, îl lasă s-o urmeze într-o cameră şi apoi se hrăneşte. “Adu-ţi aminte, ideea e să nu-l ucizi”, îi spune Damon. Elena de abia dacă mai ascultă. Încă o dată, Damon trebuie să-l tragă pe băiat din braţele vampirului neexperimentat. “Mă simt bine”, spune în timp ce îşi linge buzele. “Mai vreau”.

Înapoi în Mystic Falls, Jeremz începe să discute cu Connor în timp ce-i deseanză tatuajul de pe braţ. Connor îi spune povestea de origine a tatuajului şi cum totul a început în Iraq, unde unul din amicii săi soldaţi l-a recrutat. La fel ca şi Jeremy, Connor a observat tatuajul pe care doar cei aleşi îl văd. Connor îi spune lui Jeremy că, cu cât ucide mai mulţi vampiri, cu atât se măreşte tatuajul. “Ca şi cum ar încerca să-mi spună ceva. Numai că nu ştiu ce”, mai spune Connor.

Rebekah ştie: Harta duce la un leac pentru vampirism. În trecut, Alex i-a arătat că sabia vânătorului şi simbolurile gravate pe mânerul ei reprezintă cheia citirii tatuajului. Alex a rugat-o pe Rebekah să fugă împreună cu el, pentru a urmări harta împreună.

Fiind îndrăgostită, ea a acceptat. Dar s-a dovedit că nu doar ea era agent dublu. Alexander a înjunghiat-o pe Beks cu pumnalul făcut din stejar alb pe care-l ţinea sub pat. Apoi, i-a înjunghiat şi restul familiei ei. Klaus, imun la cenuşa stejarului alb, s-a trezit şi i-a slavat pe toţi, omorându-i pe Cei Cinci. Tatuajele lor au dispărut atunci când inimile lor s-au oprit. Klaus a crezut că a pierdut definitiv harta. Şi nu i-a mai păsat.

Adevărul te va elibera

 

După ce se calmează, Rebekah se duce la Stefan acasă. Îl întreabă pe Stefan dacă şi el va lua leacul dacă i se va oferi, însă Stefan nu-i răspunde. În loc de asta, el îi spune că trebuie s-o ajute pe Elena înainte ca ea să omoare pe cineva şi să-şi piardă umanitatea. “Elena este condusă de dragoste. Dacă îşi va întoarce capul de la umanitate, nu cred că o vom mai recupera vreodată. Aşa că aş face orice ca să o salvez” îi spune Stefan.

Beks e mare iubitoare de poveşti bune de dragoste, aşa că cele spuse de Stefan o înmoaie. Ea îi spune lui Stefan că avea de gând să se căsătoarească cu vânătorul Alex: ei chiar îşi aleseseră o biserică. Mai continuă că nu poate să-l ajute, pentru că astfel, şi-ar ajuta fratele. Auzind asta, Stefan disperă. El are nevoie de Rebekah pentru a găsi leacul. Aşa că, îi spune că dacă i se va da leacul, îl va lua şi el pentru a trăi cu Elena ca doi oameni normali. Asta e chiar o lovitură bună la sentimentele lui Beks, ea dezvăluind că l-a îngropat pe Alex în cimitirul bisericii pe care o aleseseră pentru nuntă. Imediat după, îşi dă seama de greşeală: i-a dat fratelui ei ce a vrut.”Îmi pare rău”, spune Stefan, Klaus ieşind din umbră cu pumnalul din stejat alb în mână. Fata ţipă când fratele ei înfinge din nou pumnalul în ea.

Lacrimile ei nu-l încetinesc. Decât să-i pună corpul lui Beks într-un coşciug, el se îndreaptă înspre aeroport şi avionul lui particular. Îl ameninţă pe Stefan, spunându-i că dacă nu are grijă de sora lui şi nu-l constrânge pe Jeremy să uite evenimentele din ultimele zile, îi va ucide pe toţi pe care Stefan îi iubeşte. “Suntem decât noi doi în asta, Stefan. Unele secrete sunt mult mai puternice decât familia.”

Casă, nedulce casă

Şi tot vorbind de familie, Damon o conduce pe Elena acasă în timp ce ea e destul de ruşinată. Ea îi cere iertare că a lăsat lucrurile să scape de sub control, dar iarăşi mai face o greşeală când spune că urăşte când el are dreptate despre cum trebuie să fie un vampir. “Pentru că nu-ţi place să fii ca mine” termină Damon.

Dup ce Damon pleacă, Stefan o întreabă ce s-a mai întâmplat. “Am învăţat cum să mă hrănesc fără a face rău nimănui. Şi a fost groaznic. Ai avut dreptate. Iar am fost absorbită.” Stefan îi spune că o să devină mai uşor, dar ea nu vrea asta. Îi este frică să devină un vampir furios. Stefan promite că nu se va întâmpla asta. “Trebuie doar să rezişti” şi o îmbrăţişează.

După ce aude jumătate din discuţia din casă, Connor ştie că acea noapte nu o să se încheie cu bine. Aşa că, imediat cum Klaus pleacă, îşi canalizează din forţa de vânător şi sparge lanţul care îl leagă de masă. Când unul din gardienii hibrizi încearcă să-l oprească, el muşcă din cercelul acestuia şi îi foloseşte acul pentru a se elibera de cătuşe. Mai târziu, când alt gardian se întoarce cu apă şi mâncare, Connor îi taie capul. Înainte de a fugi, vede că pe mâna lui tatuajul se măreşte, apoi o ia la sănătoasa către… profesorul Shane. “Nu ar trebui să fii în Mystic Falls omorând vampiri?” Iar Connor îi spune: “De ce naiba m-ai trimis acolo?” Iar în spatele lor se observă simbolul sacru al Celor CInci, atârnat de perete.

 

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s