S04E05 “The Killer”: Halucinatiile Elenei, relatia dintre ea si Stefan, soarta lui Jeremy


Stefan and Elena in The Vampire Diaries Season 4, Episode 5: “The Killer”

Ne-am uitat la episodul 5 ţinându-ne respiraţia în fiecare moment de tensiune şi acţiune. Şi, în plus, am făcut rost şi de câteva informaţii de la producătorul executiv Julie Plec şi scriitorul Michael Narducci, legate de consecinţele prin care trece Elena, de relaţia ei cu Damon şi Stefan şi de problematica mână a lui Jeremy.

De ce să reveniţi la jurnalele vechi ale vampirilor?

Julie Plec: Din cauză că aşa se şi numeşte serialul. Şi tot timpul am ştiut că vrem că acele jurnale să existe undeva, în eter; şi cum am mai spus şi în Sezonul 1, un jurnal e locul cel mai personal unde îţi laşi toate mesajele tale intime. Mai ales atunci când eşti într-o relaţie stabilă şi simţi că ai de împărţit ceva, o poţi împărţi cu un prieten, sau cu un iubit. Iar Elena întotdeauna a avut ceva cu Stefan sau cu Damon, şi acum când se simte mai singură ca nicicând, va şti când va veni momentul corect de a “se face auzită”. Iar acest moment va fi destul de curând, căci noul vampir nu mai simte că li se poate destăinui prietenilor; ea urăşte ceea ce a devenit.

Înseamnă că îi vom vedea în mai multe episoade scriind în jurnalele lor ?

Julie Plec: Nu, totul se va întâmpla într-un singur episod, unde se va pune foarte mult accent pe asta. Va fi când ei vor avea nevoie de a se analiza profund şi de a ne face pe noi părtaţi la sentimentele lor private.

Îl va ierta pe Stefan?

Julie Plec: Elena e supărată pe Stefan, iar episodul va începe cu ea fiind extrem de nervoasă pe el. Când ea îl va ierta, îl va înţelege şi îşi va da seama de ceea ce a vrut el să facă şi încă va continua să facă pentru ea, sunt toate fapte de viitor, iar noi va trebui să aşteptăm să vedem cum se descurcă.

De ce a fost Connor prima crimă a Elenei?

Michael Narducci: Noi am discutat în luna aprilie despre cum ar fi dacă Elena s-ar transforma în vampir, şi următoarea noastră întrebare a fost: care ar fi prima ei crimă? Am ştiut că se va întâmpla în episodul 5 şi că victima o să fie Connor. Am vrut să scriu acest episod pentru că fac parte din show de ceva timp şi mă tot lupt cu o problemă: vreau ca Elena să fie mult mai mult în acţiune. Nu vreau ca ea să pară ca o domniţă la ananghie; trebuie ca ea să iasă în faţă şi să îşi protejeze fratele. Şi, astfel, au mai apărut şi altele: dacă Jeremy e în pericol, de ce n-ar fi şi Matt, fostul ei iubit, în pericol… şi atunci ce-ar face Elena? I-ar aştepta pe ceilalţi să-i vină în ajutor şi să-i scape ei, sau ar lua taurul de coarne? Sunt câteva momente cheie din episodul 5 pe care le iubesc, ca cele de genul: când se întoarce înspre Damon şi îi spune “Sunt şi eu un monstru”. Şi chiar este. E periculoasă. Şi nu cred că intră în acele tuneluri cu intenţia de a-l omorî pe Connor. Cred că doar vrea să-i spună vânătorului “Lasă-mi familia în pace”, dar cum acesta omoară orice vampir şi încearcă s-o omoare, ea îşi pierde controlul. Deci, este ceva de vampiri. Ei chiar “explodează”, iar Elena e un exemplu. Trebuie să arătăm şi părţile întunecate ale unui vampir.

Julie Plec: Ne-a mai plăcut şi ideea de a arăta prima sclipire de speranţă pentru situaţia Elenei, şi chiar ea a fost cea care a întunecat-o. Practic şi metaforic, ea şi-a omorât speranţa fără să-şi dea seama. Şi va trebui să suporte nişte consecinţe destul de profunde.

Deja am văzut efectele post-crimă. Prin ce va trece mai exact?

Julie Plec: Uciderea unui vânător are destule efecte secundare nefaste, iar noul vampir se va confrunta cu nişte consecinţe tip Dostoyevski, care o vor duce în locuri foarte urâte şi întunecate.

Iar despre tatuaj, odată cu apariţia lui pe mână apar şi puteri supranaturale ca la Buffy?

Julie Plec: Momentan, e doar începutul trezirii lui Jeremy. Connor i-a spus că el e un potenţial vânător, ceea ce s-ar cam adeveri. Vom vedea ce se va întâmpla.

Înseamnă că Jeremy “se va activa” imediat?

Julie Plec: Se va continua imediat, dar se vor pune întrebări: “Ce înseamnă dacă i-a apărut semnul pe mână şi ce semnifică pentru mitologia Celor Cinci şi unde va conduce?”

Am văzut totul de la Connor?

Julie Plec: Sincer, mai sunt multe lucruri despre el

Se vor întoarce Elena şi Jeremy unul împotriva celuilalt?

Julie Plec: Pe moment, da, pentru că sunt predispuşi supranatural să intre în conflict. Şi cinele în familie vor fi puţin mai ciudate pentru ei.

Ce se mai întâmplă cu Caroline, Tyler, Hayley şi Klaus?

Julie Plec: Nouă ne place situaţia lor, dar poate că am devenit exageraţi. Ar trebui să ne oprim, dar ne place să introducem exagerările astea ca toată lumea să ştie încotro se îndreaptă acţiunea, ce se va întâmpla. Vrem să-i simţim pe telespectatori că îşi ies din fire când spun “Uite-o şi pe vulpea asta şireată de Halyey! Mincinosul de Tyler! O să se despartă de Caroline, şi ea se va duce direct în braţele lui Klaus. Draci! Draci! Draci!” Ne puteţi spune că suntem masochişti, dar dupaia ne simţim prost şi vrem să revenim la vechea relaţie Forwood. Hayley e un personaj, de care nu spunem că nu are un ataşament putenric pentru Tyler, venit în oraş cu un scop. Aici e vorba de ce s-a întâmplat cu Tyler, cum s-a rupt de Klaus, şi ce vrea el să realizeze. Şi normal, situaţia asta îl va favoriza pe Klaus să o tot îmbârlige pe Caroline de secretele murdare ale hibridului şi vârcolacului, şi astfel, să se cupleze cu blondina. Vor fi interesante acţiunile lor.

Cu Matt ce se va mai întâmpla?

Michael Narducci: Ei bine, Matt şi Jeremy vor deveni prieteni apropiaţi. Matt va juca rolul fratelui mai mare, din cauză că Jeremy o să tot aibă probleme dificile legate de semnul apărut pe mână.

Julie Plec: Matt, ultimul om normal rămas, îi va fi de mare ajutor lui Jeremy în lupta sa cu dorinţa sa supranaturală de a ucide vampiri. Elena nu îl va putea susţine pe Jeremy pentru că şi ea trece prin frică şi agitaţie, de după omorârea unei persoane. Iar Matt va fi ca întotdeauna vocea aceea motivaţională, bună şi de încredere, pe care alţii o consideră plictisitoare, dar nouă ni se pare calmă şi convingătoare.

Elena ca vampir pare să aibă mai multe lucruri în comun cu Damon, decât cu Stefan, atunci când ea era om. Cum o să se influenţeze acest triunghi amoros? Dacă ea chiar îşi pierde controlul, o să fie atrasă mai mult înspre Damon?

Julie Plec: Cred că de fapt vreţi să aflaţi ce se va întâmpla în următorul episod, nu? Totul o să se schimbe într-un fel sau altul, dar nu repede. Pe tot parcursul sezonului 4. Dar o să se vadă câteva schimbări majore în episodul 6.

Se va schimba şi relaţia dintre Stefan şi Damon? Pentru că ne-a înduioşat acel moment între ei

Julie Plec: Scena aceea e favorita mea, mă face aşa de fericită şi mă bucur când cei doi fraţi sunt împreună, de aceeaşi parte. Şi vom continua să sperăm că vor mai fi asemenea momente pe tot parcursul sezonului. Dar, iar, se vor găsi personaje conspirând împotriva lor şi despărţindu-i.

Iar în legătură cu Frăţia Celor Cinci, ne vom aştepta să-i vedem şi pe restul de 4 vânători în sezonul ăsta?

Julie Plec: Nu chiar aşa de devreme. Dar niciodată nu spune niciodată, că viitorul e lung.

Cei Cinci sunt toţi bărbaţi?

Julie Plec: E o întrebare foarte bună, dar nu am cum să răspund la ea.

A apărut şi Elijah pentru câteva secunde în povestirea lui Klaus. Se va întoarce?

Julie Plec: Noi deja discutăm de episoadele 16 şi 17, în care numele lui Elijah e pretutindeni. Dar nu e nimic scris încă. Acesta ne este planul de joc: încet, încet, o să înceapă să îşi facă apariţia, pe măsură ce ajungem de ultimul episod al sezonului.

Presupunem că doar lui Matt o să-i spună Jeremy de semn, dar cum o să-şi dea ceilalţi seama de tatuajul lui Jeremy?

Julie Plec: De săptămâna viitoare, lucrurile o să se dezvăluie uşor câte uşor personajelor. Noi vream să facem ceva extrem de bun, şi pentru asta, ar cam trebui ca toate personajele să ştie acelaşi lucru, să aibă acelaşi ţel. Aşa că episoadele nu o să fie prea secretoase.

7 thoughts on “S04E05 “The Killer”: Halucinatiile Elenei, relatia dintre ea si Stefan, soarta lui Jeremy

  1. “Cei Cinci sunt toţi bărbaţi?
    Julie Plec: E o întrebare foarte bună, dar nu am cum să răspund la ea. ”

    Nu stiu de ce ,asta mi-a placut in mod deosebit. De asemenea,mi-a placut raspunsul lui Michael Narducci,la intrebarea : ” De ce a fost Connor prima crima a Elenei?” inteligent raspuns 🙂
    Se anunta foarte,foarte interesant acest sezon,multumim pentru articol ! 🙂

    Like

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s