Cum pica logica in S04E09 “O Come All Ye Fatihful”


Elena and Jeremy in The Vampire Diaries Season 4, Episode 9: “Oh Come, All Ye Faithful”

Şi în episodul 9 apar unele inadvertenţe, pe care nu mă lasă inima să nu le împărtăţesc cu voi.

O Elena supusă rezistă unui Damon fără cămaşă
Umana Elena a avut mai multe reţineri. I-a luat 10 episoade ca să se culce cu Stefan şi 3 ani ca, practic, să-l sărute pe Damon. Elena, vampirul, are mai puţine reţineri. Vroia să facă sex în pădure şi se dă în vânt după curse cu motocicleta. Iar Elena, supusa, nu mai are deloc reţineri. Se culcă cu Damon de două ori în mai puţin de 24 de ore de când se desparte de Stefan. Deci, care ar fi şansele ca ea să-şi petreacă noaptea în patul lui Damon şi să-l privească cum se schimbă, fără să sară pe el? Normal, respectăm acest lucru de la ea, dar parcă pierde… pierde atingerea unui bărbat foarte sexy şi a unui pat foarte mare.

Klaus pictează un fulg de zăpadă
Ne-am prins că este vorba de un peisaj de iarnă, dar dintre toate lucrurile, Klaus pictează un fulg de nea? Ştim că acesta îi simbolizează singurătatea, dar sigur nu putea să creeze o Mona Lisa singuratică, sau altceva, mai epic?

Klaus îşi păstrează sabia într-un seif
Într-o lume a vampirilor, vârcolacilor, vrăjitoarelor şi a hibrizilor, cum de-a putut Klaus să îşi ascundă ceva aşa de important ca leacul pentru vampirism într-un seif care poate fi spart de, ei bine, oricine? El nu ascunde sabia într-o peşteră în care să nu poată intra vampirii, sau nu pune vrăjitoarele să-o ascundă în locul lui, şi nici măcar nu încearcă ceva deştept. Nu. Inteligenţa lui veche şi unică îi spune că cel mai bun plan e un seif nesigur. La ce i-au mai trebuit mii de ani să-şi şlefuiască aptitudinile sale de ascundere? Cine ştia că V.O. va fi înfrânt doar provocându-l să se joace de-a v-aţi ascunselea?

Bonnie devine motivul emoţional al lui Jeremy… şi apoi pleacă
Suntem înmărmurite despre tot ce are de-a face cu planul de “rectificare emoţională” a lui Jeremy al profesorului Shane. Are sens cu Elena, dar dacă Bonnie îl motivează pe Jeremy, nu ar fi logic să fie prezentă lângă el ori de câte ori el simte nevoia de a omorî vampiri? De ce a plecat aşa dintr-o dată acasă la ea? Ni se pare normal ca lecuirea dorinţelor nestăvălite ale lui Jeremy să nu fie aşa de simplă, mai ales în cazul în care el continuă să ucidă vampiri.

Să terminăm de completat semnul de vânător al lui Jeremy!
Nu spunem că nu mai există şi o altă opţiune de a completa semnul lui Jeremy de vânător, dar nu tocmai asta era ideea? De a se retrage la casa de lângă lac pentru a se lecui de dorinţele sale de a omorî continuu vampiri? De ce îl instruiesc să nu mai ucidă vampiri, şi totuşi, ei vor ca el să continue ca vânător?

Tyler şi Caroline nu-şi dau seama că Hayley îi dă mesaje lui Shane
În primul rând, dacă trăieşti în Mystic Falls, înveţi să-ţi ţii contactele de pe mobil codate, sau ceva de genul. Nu pare destul de evidentă scrierea de mesaje către Shane? Eh, uitaţi că nu…. chiar dacă trei persoane sunt toate băgate într-o mică baie din Mystic Grill.

Cât timp a stat April în criptă?
Ok, poate e plauzibil că Tyler nu i-a simţit prezenţa lui April în criptă, deşi are simţuri de hibrid, din cauza stării lui emoţionale, dar de cât timp se afla ea acolo? Pentru că nu puteţi să nu  recunoaşteţi că Klaus nu i-a simţit inimioara luându-i-o razna la toată acţiunea lui.

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s