Eve: Sacrificiul de Anna Carey


“We stood side by side, and for that minute, in the stillness of that room, he was not the King. I was not not the Princess, taken against her will to the City. We were two people trying to forget.”

Pur şi simplu nu pot concepe acest simplu fapt nu pot să mă împac cu el……parcă sunt conectată de această fată de 17 ani în care mă regăsesc atât de mult. Nu pot să mă deconectez, totul se întâmplă mult prea repede pentru a fi procesat.

Trăiam alături de Eve, ceea ce nu am mai trăit vreodată şi anume o poveste plină de suspans şi adrenalină, care nu te lasă să respiri sau să laşi cartea din mână! Mintea mea era într-o alertă maximă, simţeam alături de ea groaza la aflarea veştii că Caleb este rănit şi abandonat într-un depozit, frica la vederea paznicilor, care o duceau pe Arden înapoi în Şcoală şi repulsia ei faţă de ceea ce urma să se întâmple. Aveam sufletul cât un purice, nu vroiam să păţească ceva, nu vroiam să mă despart de ea pur şi simplu nu vroiam!

Când Regele a venit să o vadă pe fată o singură propoziţie mi-a răscolit toată fiinţa în acelaşi timp cu Eve: „ Tu eşti Prinţesa Genevieve, fata mea!”

Nu creeed aşa ceva, deci nu staţi puţin oameni buni NU SE POATE!!! Cam aşa am fost toată carte pentru că nu-mi venea să cred că acelaşi mişel, care obligă fetele să crească rata natalităţii este tatăl acestei fete NU! Ceva era greşit!

Pe măsură ce paginile citeau şi gândurile mele se estompau, simţurile au început să mi-se ascută şi să prevadă ceea ce avea să se întâmple, dar vom reveni la asta mai târziu.

Eve este de fapt Genevieve, fata Regelui Noii Americi….cam aşa stau lucrurile, se pare că el a mai avut 3 copiii şi mai era şi căsătorit când se presupune că a cunoscut-o pe mama lui Eve, în fine ideea e că molima ia luat tot şi la lăsat fără nimic. Când a aflat că fata lui este în viaţă a încercat să o recupereze, dar modul în care a făcut asta este dezgustător! A pus soldaţii să o aducă acasă cu orice preţ. Indiferent de vieţile omeneşti care ar putea ajunge victime colaterale, lucru, care sa şi întâmplat. Ce om este acesta? Ce fel de tată?

“You do anything for the person you love,” she said finally. “And then when you don’t think you can give any more of yourself, you do. You keep going. Because it would kill you not to.” 

 

Caleb şi Eve îşi petrec prima noapte de dragoste, chiar în aceeaşi seară în care ea reuşeşte să „sustragă” planurile sistemului de drenaj din Las Vegas, pe care i-le înmânează lui Harper. Nu aţi înţeles nimic nu? O să vă explic imediat.

Moss este conducătorul disidenţiilor. Disidenţii sunt oamenii care se opun regimului şi încearcă să se opună cât de mult pot şi reuşesc, dar din păcate nu pot face asta la fel de bine cum ar vrea ei. Planul lor este să-l distrugă pe Rege şi regimul său IDIOT! De ce idiot? Ei bine cei care aţi citit primul volum, dar şi pe cel de-al doilea probabil că veţi fi de acord cu mine. Bun…acest Moss la ajutat pe Caleb să ajungă în oraş şi la pus să se ocupe de tunelurile, care vor aduce disidenţii din afara oraşului în interiorul său. Înarmaţi până în dinţi şi într-un număr la fel de mare ca cel al soldaţilor aceştia vroiau să înceapă un război şi totul ar fi mers, dacă nu ar fi existat TRĂDAREA, CONSTRÂNGEREA şi SLĂBICIUNEA. Cât de mult urăsc aceste trei lucruri, alături de mârşăvie, falsitate, ipocrezie, „calităţi”, pe care Regele le stăpâneşte cu succes.

Chiar dacă Eve nu reuşeşte să-şi convingă tatăl să-i elibereze prietenele aceasta vine cu un plan minunat ca întotdeauna. Bine…planul a venit pe parcurs cu puţin ajutot din partea Profesoarei Florance, car a ajutat-o în trecut să evadeze. Când profesoara îi dă cheia de la Şcoala de Meserii sau Căminul Ororilor mai bine spus, aceasta o ascunde bine şi reuşeşte să i-o paseze lui Arden, pe care o roagă să aibă grijă ca Pip şi Ruby să fie şi ele salvate.

“I loved every part of him. The smell of his skin, the scar on his cheek, the feel of his fingers pressing into my back. The way he could tell what I was thinking just by looking at me.” 

După frumoasa noapte de dragoste dintre Caleb şi Eve, băiatul este închis şi bătut, iar ea este legată şi luată pe sus de soldaţi. Cum nimeni nu o poate trage pe ea la răspundere pentru moartea soldaţilor, atunci ţapul ispăşitor va fi Caleb, totul bine şi frumos, dar Eve îi promite Regelui că se va căsători cu Charles dacă îl eliberează pe Caleb pare un plan bun, dacă Regele l-ar fi respectat! Dar nu a făcut-o şi atunci Eve a decis să i-a legătura cu disidenţii prin intermediul propoziţiilor codate din ziar şi reuşeşte.

Planul era simplu, Beatrice trebuia să lase uşa deschisă şi să se prefacă, că Prinţesa a insistat ca ea să-i caute inelul pierdut ( ascuns de ea normal ), iar Clara avea să-i distragă atenţia paznicului, în timp ce ea se îndrepta spre hangare unde avea să se întâlnească, cu Caleb şi Harper. Aceştia urmau să treacă prin tunel şi să iasă în afara oraşului, urmând să fie fugari pe veci mai mult sau mai puţin, iar Cărarea avea să păstreze legătura cu ei anunţăndu-i când urma să înceapă războiul. Sună frumos nu? Şi eu credeam la fel, dar parcă ce e frumos durează al naibii de puţin! Exact aşa sa întâmplat şi aici.

O simplă, dar catastrofală TRĂDARE a dărâmat totul! Cine a trădat-o pe Eve, dar şi ce sa întâmplat cu Caleb veţi afla doar citind cartea!

 

“I’ve fallen in love with you,” he whispered to kiss the top of my hand.”

vampire-girl-x copy

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s