Recenzie: Erebos de Ursula Poznanski


Într-o şcoală londoneză a ajuns un joc pe computer: Erebos. Cine îl joacă nu mai scapă de el. Regulile jocului sunt deosebit de restrictive: oricine are doar o dată şansa de a juca Erebos. Cel care îl joacă nu are voie să vorbească cu nimeni despre el şi totdeauna trebuie să joace singur. Cine îi încalcă regulile ori nu îndeplineşte sarcinile primite este exclus şi nu mai poate relua jocul. Erebos combină ficţiunea cu realitatea în mod derutant: sarcinile primite în joc trebuie realizate în lumea reală. Erebos îl subjugă şi pe Nick, până în momentul în care jocul îi cere acestuia să omoare un om…

Cartea poate fi comandată AICI!

Mulţumesc Librăriei RAO pentru minunata oportunitate de a citi această carte deosebită!

93134-logo_rao

“I withdraw my consent from reality. I deny it my assistance. I dedicate myself to the temptations of escapism, and throw myself wholeheartedly into the endlessness of unreality.”

De multe ori mă întreb cum oamenii pot fi atât de influenţabili, cum alţii îi pot manipula pe cei slabi sau puternici prin tactici nu tocmai ortodoxe, iar acele persoane să nu riposteze să execute ordinele întocmai ca şi cum ar fi sub un fel de vrajă cum pot exista astfel de persoane? Manipulatorii şi supuşii sunt un lucru comun în zilele noastre pentru că, chiar dacă nu vrem să recunoaştem asta toţi ne manipulăm uni pe alţi din diverse motive. Ideea e că de cele mai multe ori motivele noastre pot fi întemeiate şi putem manipula persoana respectivă doar pentru că ea ne lasă să facem asta. Dar ce se întâmplă când supuşii nu-şi dau seama că sunt manipulaţi că nimic nu e real că lucrurile, pe care urmează să le săvârşească sunt abominabile.

Un mic avertisment:

“ Intră.

Ori întoarce-te.

Acesta este Erebos.”

Eram sigură că veţi merge mai departe, exact asta a făcut şi Nick Dunmore într-o zi aparent banală din pură curiozitate s-a decis să meargă mai departe să nu se oprească să vadă ce-i rezervă universul Erebos.

Vreţi să ştiţi ce a întâlnit? Ei bine nu o să vă divulg nimic pentru că una dintre regulile jocului este să nu vorbeşti despre conţinutul său aşa că voi proceda ca atare.

Pot să vă mărturisesc că odată intraţi în lumea magică a jocului trebuie să îl urmaţi pe Nick la fiecare pas de fapt o să fiţi Nick sau mă rog, avatarul său în joc.

De la prima pagină intriga devine captivantă, misterul format în jurul acestui DVD misterios pe care se zvoneşte că ar exista un jos este incitant. Îmi doream atât de mult ca Nick să obţină o copie şi spre marea mea încântare reuşeşte. Odată ajuns acasă ce credeţi că face tânărul nostru?

Aţi ghicit! Instalează jocul curiozitatea lui şi a mea se întreceau amândouă pe terenul de sport nu ştiu care ajungea la finish mai repede.

Avatarul său este ok mă rog aş fi preferat să aleagă altceva, dar fie cum vrea el. Câteva exemple ar fi vârcolac, vampir, pitic, barbar, om, om-pisică, elf negru ş.a.m.d

Voi ce credeţi că a ales? Eu personal aş fi ales vampirul sau omul pisică ar fi fost interesant.

Mai departe îşi alege numele, armele şi e gata de luptă ce se întâmplă în interiorul jocului nu o să vă spun mai bine aflaţi singuri nu aş vrea să vă stric distracţia. În schimb o să vorbesc despre ce se întâmplă în afara lui.

O mulţime de elevi sunt cuprinşi de febra acestui jos toţi pasionaţi de cucerirea puterii cât mai rapide pentru asta ei au de îndeplinit nişte sarcini mai bizare. Să facă o poză aici să lase o cutie acolo să bage un flacon cu pastile într-un tomberon, să urmărească pe cineva, lucruri minore aţi crede dar deloc inofensive. Toate aceste fac parte dintr-un plan al naibi de bine pus la punc de o minte foarte dibace şi vicleană.

Vă asigur că o să trăiţi Erebos şi alături de Nick aventura voastră o să fie foarte palpitantă. Presărat de încercări care mai decare mai dificile, va reuşi eroul nostru să cucerească mult râvnitul loc în Cercul Interior?

Cine ştie, dar un lucru e sigur Erebos îşi tratează duşmanii ca pe duşmani să nu spuneţi că nu v-am avertizat!

Fie că o urâţi sau iubiţi cu siguranţă nu veţi rămâne indiferenţi!

Nota mea 5/5

feather-detail-horz

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s