Recenzie: Febra neagra de K. Marie Moning


 

Întunecată, erotică, şocantă – o nouă serie dark fantasy care dă dependenţă

 

BESTSELLER NEW YORK TIMES 

Filozofia mea de viaţă se poate rezuma în câteva cuvinte: o zi bună este una în care nu încearcă nimeni să mă ucidă.

Vă mărturisesc că nu am avut prea multe astfel de zile de la o vreme încoace.
Când MacKayla află că sora ei Alina a fost ucisă în Irlanda ─ după ce i-a lăsat un mesaj criptic pe telefon ─, decide să plece la Dublin în căutarea unor răspunsuri.
Dar încercarea de a-l descoperi pe asasinul Alinei o atrage într-o lume de umbre în care nimic nu e ceea ce pare, unde binele şi răul poartă aceeaşi mască seducătoare. Curând, MacKayla trebuie să facă faţă unei provocări majore: să rămână în viaţă şi să înveţe să mânuiască o putere pe care nu ştia că o deţine ─ o putere care îi îngăduie să vadă dincolo de lumea oamenilor, în periculosul tărâm locuit de Fae…
Pe măsură ce pătrunde în enigma morţii surorii ei, iar graniţa între lumi începe să se năruie, adevărata misiune a lui Mac devine tot mai clară: trebuie să găsească misterioasa Sinsar Dubh ─ Cartea Neagră, un manuscris vechi de milioane de ani care conţine între paginile sale încifrate cea mai primejdioasă dintre vrăji ─, căci cel care pune primul mâna pe ea va deţine controlul total asupra celor două lumi.

„Un minunat roman în genul dark fantasy …” – Charlaine Harris

„Un amestec seducător de mitologie celtică şi mistere periculoase.” – Chicago Tribune

„Un roman dark fantasy, cu accente erotice, despre o Buffy printre Fae, compus cu un ascuţit simţ al umorului şi o maturitate a scriiturii care fac din această lectură o adevărată încântare.” – BookPage

 ……………………………………………..
 

Gândurile mele (Theo): Mac este blonda perfectă. Frumoasă, deşteaptă, îi place rozul, adoră să se bronzeze şi mai ales îi plac petrecerile! Dar dacă vă aşteptaţi ca acesta să fie romanul clasic unde blonda frumoasă şi deşteaptă se îndrăgosteşte şi gata, ei bine vă înşelaţi amarnic. Asta nu este o poveste de dragoste obişnuită, aceasta este o poveste macabră, neagră şi totuşi atât de bine conturată încât te pierzi oricât de mult ai încerca să nu faci asta!

Totul începe când Mac este încă acasă, bucurându-se de soare şi de o baie în soarele dogoritor de afară, cu muzica preferată şi băutura preferată. Dar totul se schimbă brusc când un simplu apel telefonic te face pur şi simplu să uiţi şi totuşi să îţi aminteşti atât de multe. Nu, nu vorbesc despre vreun vechi iubit care acum este milionar, vorbesc despre un telefon macabru şi schimbător de destine: anunţarea morţii surorii ei – Alina.

Mac este pur şi simplu răvăşită, atât psihic cât şi fizic. Este dusă într-un alt loc mai negru şi mai urât decât casa ei din Georgia şi departe de părinţii ei, dar tot ea este cea care trebuie să ia atitudine şi să îşi ajute atât părinţii cât şi propria ei conştiinţă! Moartea Aline distruge sfera de „totul este bine” din jurul ei, transformând bula de fericire şi roz din jurul ei într-una neagră şi gata să distrugă tot.

Cu o voinţă de fier şi cu un plan bine pus la punct, Mac pleacă în Dublin pentru a găsi ucigaşul surorii sale. Dar Dublinul nu este chiar atât de uscat, curat şi frumos, este dimpotrivă unul dintre locurile acelea reci, murdare, mundane şi uşor de pierdut în el. Şi cu toate acestea mundan poate fi tăiat cu uşurinţă de pe listă. Pentru că aici totul se joacă la un alt nivel, iar micuţa Mac nu este pregătită de tot ceea ce îi pune la dispoziţie viaţa.

Nici firea ei excentrică nu poate să accepte totul imediat, dar atunci când cauţi după un ac în carul cu fân şi mai ales când nu ai habar de ceea ce cauţi, tinzi să crezi că poate locul pe de-antregul este uitat de lume într-un fel şi că sora ta poate nu mai este la fel cum era atunci când a plecat. Mac trebuie de acum să caute un cuvânt atât de ciudat, să îi afle semnificaţia şi să încerce să găsească ucigaşul? De ce să caute astea? Totul se datorează unui apel vocal pe care îl găseşte după repararea telefonului de la sora ei, care îi spune să caute o carte străveche şi să îşi dea seama ce este, dar mai ales să îl găsească pe el, cel care a ucis-o.

Înarmată cu voinţă şi multă stupizenie, Mac colindă Dublinul în speranţa de a găsi cele spuse de sora ei. Deşi cu chiu cu vai reuşeşte să afle ce este cu adevărat cuvântul pronunţat atât de ciudat de sora ei, şi mult mai greu să îşi dea seama ce este. Dar o dată ce Jericho Barrons îşi face apariţia în viaţa ei, totul începe să aibe sens. Dublinul nu este doar un oraş plin de turişti, este de fapt un oraş în care sălăşluiesc atât de multe lucruri de origine fae. Iar ea este aproape singura care poate să îi împiedice pe aceşti monştrii cu glamour să nu mai ucidă. Dar nimic nu este uşor.

Relaţia dintre ea şi Barrons este explozivă, impersonală, încărcată electric şi plină de atât de multe conotaţii, dar ceva mai întunecat şi mult mai urât se ascunde în spatele acestui om impozabil şi plin de el însuşi. O aură neagră care pentru moment nici măcar protagonista noastră nu este în stare să o desluşească. Nici măcar ea nu doreşte să aibe de-a face cu adevărata faţă a acestuia, dar îi acceptă într-un fel ajutorul şi ea şi-l oferă pe al ei.

Va fi oare Mac gata să facă mai multe compromisuri? Va reuşi ea să descopere vinovatul? Dar cel mai important: îl va omorî pe Jericho de nervi înainte sau va fi omorâtă?

Vă recomand să citiţi această carte calm şi uşor. Nu o grăbiţi, şi nu vă grăbiţi, veţi fi surprinşi de câte multe lucruri veţi dori să aruncaţi după aceea. Cu cât de multă graţie i-aţi tăia chiar voi chipul acela superb a lui Barrons şi cu câtă multă satisfacţie a-ţi rămâne după.

Cartea aceasta nu este doar ficţiune, este ceva întunecat, uneori cumplit, dar extraordinar de bună!

Lectură plăcută!

Mulțumim sponsorului nostru Librărie online Libris!
Dacă doriți să vă cumpărați cărți deosebite, pe site-ul Libris, librărie online, puteți comanda și cărți onlineîn engleză.
Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s