Recenzie: Tristeti de sucub (Georgina Kincaid, vol. 1) de RICHELLE MEAD


Tristeti de sucub (Georgina Kincaid, vol. 1)
RICHELLE MEAD 

Traducere: Mariana Piroteală
ISBN: 978-973-102-298-7
Nr pagini: 416
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2010 

 

Georgina Kincaid este sucub – adică un demon sexy şi plin de glamour, care seduce muritorii şi le absoarbe energia.
Deşi aparent să fii sucub pare ceva spectaculos, Georgina nu poate avea o viaţă amoroasă normală, căci asta ar însemna să facă rău celor doi bieţi muritori de care se simte atrasă, scriitorul Seth Mortensen şi fermecatorul Roman.
Dragostea trece însă pe locul secund atunci când în lumea nemuritorilor din Seattle se iveşte o ameninţare: vampiri şi drăcuşori deopotrivă sunt atacati, iar Georgina, investigând de una singura, descoperă existenţa unor creaturi respinse atât de rai, cât şi de iad, şi care vor să se răzbune…

………………………………………………………………………………

 

“Sometimes you wake up from a dream. Sometimes you wake up in a dream. And sometimes, every once in a while, you wake up in someone else’s dream. ”

Gândurile mele (Theo):

Într-un fel sau altul îmi era dor de stilul de scris al autoarei. Îmi doresc de ceva vreme să mai recitesc măcar o dată „Academia Vampirilor”, dar uite că am găsit să descopăr un titlu frumos pe care nu îl mai citisem până acum.

Totul pare destul de normal, doar vorbim de un succub ale cărei puteri sunt aceleaşi. Seducţie, dorinţă, senzualitate, posesivitate, totul în schimbul celor mai frumoase fantezii ale tale. Singurul preţ pe care trebuie să îl plăteşti este doar sufletul tău. Iar oamenii şi aşa nu prea cred în el, aşa că ce mai contează că îţi vinzi singura monedă ce nu ar avea echivalent în bani Diavolului?

Georgia este un succub normal. Nu doreşte neapărat să aducă suflete de partea întunecată, cât îşi doreşte să îl întâlnească pe autorul ei preferat, să citească şi să îşi continue viaţa „mundană” de director adjunct la o librărie din Seattle. Şi poate că totul ar fi fost absolut în regulă mai ales când dorinţa ei devine realitate, iar ca de fiecare dată, ea reuşeşte să se facă de râs în faţa singurei persoane pe care ar dori să o impresioneze.

Autorul ei preferat chiar se mută în oraş, lucrurile merg bine pentru ea, prietenii ei cei mai buni – doi vampiri şi un drăcuşor – sunt în toane bune şi nu sunt prea răutăcioşi, şeful ei şi îngerul „nenorocit” care este mereu cu el este în toane bune. Aşa că totul este absolut perfect. Problema? Apare o crimă la care nu se aşteptau niciunul, iar primul suspect este Georgia. Fiind singura care îl mai văzuse în viaţă pe vampirul Duane este considerată suspectă şi astfel şeful ei îi alocă ceva timp pentru o vizită personală, dar când este evident că nu ea este cea care ar fi angajat uciderea unui alt nemuritor, Jerome – şeful ei din breasla demonilor – îşi vede de drum.

Deşi Georgia este un succub normal, asta nu înseamnă că am fost de acord cu relaţia ei cu şeful ei de la librărie. Şi poate nu m-ar fi deranjat atât de tare dacă omul nu era căsătorit, dar într-o modalitate de explicaţie ni se spune că pentru a câştiga cu adevărat energie pentru un succub masculul din care se înfruptă trebuie să aibe cât mai multe păcate.

Dar Georgia nu este gata să se dea bătută, din contră, descoperă cu paşi mărunţi diferite detalii pe care le adună mai apoi sub o cupolă dedicată indiciilor şi faptului că ea chiar nu este detectiv, dar relaţiile ei se condimentează pe parcurs în timp ce descoperă că autorul ei preferat nu este chiar atât de nătăfleţ pe cât îl considerase ea când acesta se dovedea incapabil de conversaţii verbale, dar era un maestru în a scrie e-mail-uri. Dar totul se dă peste cap cu adevărat când în peisaj apare nimeni altul decât un fel de zeu grecesc – Roman Smith.

Roman este absolut ucigător. Bine construit, frumos, atletic şi deştept. Foarte deştept, dar întunericul poate să bântuie din cele mai ciudate colţişoare. Iar acum, Georgia deşi refuză să aibe relaţii este prinsă într-un fel de joc simandicos de „nu iubesc”, dar te „vreau” şi în acelaşi timp să găsească pe cel care îi omoară pe nemuritori. Vampiri, îngeri, drăcuşori.

Va reuşi oare Georgia să pună informaţiile rapid cap la cap? Va reuşi ea să găsească vinovatul? Sau vinovaţii?

Lectură plăcută!
“We all have moments of weakness. It’s how we recover from them that really counts.”

nota mea: 4 / 5 stars

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s