5 cărţi de citit vara asta


Ce citim vara asta?
Dragele mele, vacanţă abia a început, vară se anunţă a fi cea mai fierbinte din ultimii 100 de ani (ceea ce nu prea se vede), şi cu toţii căutăm un moment de linişte, doar al nostru…pe care îl putem avea citind o carte!
Editurile se întrec în promoţii, autorii lansează romane peste romane ce se promit a fi “bestseller”,iar noi avem de unde alege!
Totuşi, am făcut un TOP 5 cărţi pe care eu le-am citit cu plăcere şi vi le-aş recomanda şi vouă vara asta.

images (1)

 

 

 

 

 

 

“Fericirea începe azi” & “Fericirea mea eşti tu” – Jamie McGuiredescărcare (2)
Poveste : Abby Abernathy s-a hotărât să devină altcineva. Acum e o fată bună, nu bea şi nu vorbeşte urât, are haine cuminţi în şifonier. Crede că s-a distanţat suficient de lucrurile întunecate din trecutul ei, dar când ajunge la colegiu împreună cu prietena să cea mai bună, dorinţa de un nou început este supusă provocărilor.
Travis Maddox, şiret, isteţ şi acoperit cu tatuaje, reprezintă tot ceea ce Abby vrea – şi trebuie – să evite. Travis îşi petrece nopţile câştigând bani din lupte, descărcare (1)iar ziua e seducătorul numărul unu al campusului. Intrigat de rezistenţa lui Abby la farmecele sale, Travis o face să intre în viaţa lui printr-un pariu.
De ce merită să o citiţi : Ei bine, toate am fost îndrăgostite la un moment dat de un băiat rău… Pentru Abby, experienţa asta este una  nouă. Nu vrea să-l accepte pe Travis în niciun fel, dar când un banal incident are loc în campus, fetele sunt nevoite să se mute temporar la Travis acasă. Pentru prietena ei, America, mutarea este OK, deoarece iubitul ei stă împreună cu Trav. Dar pentru Abby, asta înseamnă iadul pe pământ.
Vă spun de acum, o să iubiţi cele două volume! Replici acide, acţiune destulă, scene romantice, secrete ce nu trebuiau aflate… Mini-seria are de toate!
*Dacă în primul volum, acţiunea se concentrează asupra lui Abby, în al doilea volum, toate scenele sunt privite din perspectiva lui Travis. Astfel, aflam câteva secrete de familie şi ce face Travis când dispare mereu.

 

“Fluturi” – Irina Binder

Poveste : Irina. Păr blond, ochi verzi. Suflet bun. Matei. Înalt, păr brunet, ochi verzi. Când cei doi se întâlnesc la un club, viaţa Irinei se schimbă. După un timp, îşi dă seama că simte o atracţie deosebită pentru Matei şi după câteva luni de relaţie, se mută la el în vilă. Desigur, acolo sta şi fratele vitreg al lui Matei, Robert. Irina ştie că este ceva nelalocul lui legat de acest tânăr. Mereu la dispoziţia ei, galant, chipeş şi misterios, Robert o face pe Irina să se îndoiască de tot ce era sigură când l-a cunoscut pe Matei.

descărcare (6)
De ce merită citită : Irina crede că toţi oamenii sunt buni. Că au un suflet bun. Ea însăşi are un suflet mare şi deseori face alegerile greşite doar pentru a nu răni persoanele la care ţine. Pentru ea, inima pierde în faţa raţiunii. Dar când se îndrăgosteşte de Robert, totul se schimbă. Nu îşi dă seama că toate deciziile pe care le-a luat nu i-au adus fericirea, ci doar o pace trecătoare….

“Fluturi” este varianta produsă în  România a cărţilor Jurnalele Vampirilor, exceptând vampirii, desigur. Irina este frumoasa Elena, cea cu suflet mare ce nu poate alege între bunul Matei (Stefan) şi misteriosul Robert (Damon).

 

“V for Vendetta” – Alan Moore, David Lloyd
Poveste : Anglia, sfârşitul anilor ’90. Un sistem totalitar-fascist. O tânără şi inocentă fată încearcă să se adapteze în el. Un carismatic anarhist încearcă să-l dărâme. Desigur, cei doi se întâlnesc. El o salvează de un grup de poliţişti sub acoperire cu gânduri necurate şi îi promite că data de 5 noiembrie va rămâne întipărită în minţile şi inimile tuturor.descărcare (3)
De ce merită citită : “People shouldn’t
be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.”
 Ideea de “vendetta” , dragelor, dă culoare acestei poveşti. Este cartea mea preferată, o citesc şi o recitesc doar pentru a mai trece odată prin toate stările sufleteşti ce le experimentezi cu “V for Vendetta”. Este o carte-manifest. O revoluţie. V-aş sfătui să citiţi mai întâi cartea, care este un comic book şi se găsdescărcare (8)eşte în engleză ( o să vă las site-uri mai jos) pentru că există anumite diferenţe între film şi carte. Întreaga acţiune se petrece în jurul literei “V” care poate veni de la Valerie, motivul cărţii, de la Vendetta, sau pur şi simplu de la cifra romana 5. Vă las să descoperiţi singuri frumuseţea poveştii şi să îmi spune-ţi ce aţi simţit când aţi terminat-o.

http://www.comicvine.com/v-for-vendetta/4050-4034/

http://www.scribd.com/doc/3026898/V-for-Vendetta-09

 

 

“Harry Potter” – J. K Rowlingdescărcare
Cu toţii ştiţi povestea, deci nu mai este nevoie să o scriu aici. Ideea este să treceţi de elementele SF şi să găsiţi ideea acestor cărţi, care, vă asigur că se află la final, adică în volumul 7. Harry Potter va fi o călătorie plăcută ce vă va deconecta de stresul şcolii sau al vieţii de zi cu zi. Plus, dacă la final vă va lipsi Hogwarts, sau veţi dori să vedeţi unde sunteţi sortaţi de Jobenul Magic, vă invit cu cea mai mare plăcere pe site-ul scriitoarei, unde voi sunteţi parte din poveste! Prepararea poţiunilor, Sortarea, alegerea baghetei, Duelul Vrăjitorilor sau descărcare (7)colecţionarea Broscuţelor de ciocolată sunt doar câteva din distracţiile pe care vi le oferă www.pottermore.com .

 

 

 

Un cântec de gheţa şi foc – George R. R. Martin
Poveste : Urzeala tronurilor urmărește simultan trei acțiuni principale : în Cele Șapte Regate, pe Zid şi în Est. Lordul Eddard Stark este patriarhul Casei Stark, una dintre principalele case nobile din Cele Șapte Regate din Westeros, și conducătorul Nordului. Lângă cetatea Winterfell, copiii lui Eddard descoperă un lup străvechi mort, ai cărui pui au supraviețuit. Acest animal fiind simbolul Casei Stark, Eddard perdescărcare (5)mite fiecăruia din cei șase copii ai săi să păstreze unul, ca animal de companie. Frontiera nordică a Celor Șapte Regate este fortificată cu un Zid, o veche barieră de gheață care se întinde pe 300 de mile și are 700 de picioare înălțime. Ea este administrată de frăția Rondului de Noapte. În ținuturile fără legi de la nordul Zidului, membrii unei mici patrule de Cercetași descoperă ființe de legendă, fiind uciși cu toții în afara unuia. Înnebunit, supraviețuitorul fuge la sud de Zid, unde e capturat și executat ca dezertor.Dincolo de mare, în Orașul Liber Pentos, Viserys Targaryen trăiește în exil alături de sora sa de treisprezece ani, Daenerys. El este fiul și singurul supraviețuitor de gen masculin al regelui asasinat Aerys II, uzurpat de regele Robert. Viserys a aranjat căsătoria surorii sale cu Khal Drogo, conducătorul unui grup nomad de războinici călăreți Dothraki. Viserys plănuiește să folosească armata lui Drogo pentru a revendica Tronul de Fier din Westeros pentru Casa Targaryen. Printre darurile de nuntă se află și trei ouă pietrificate de dragon, artefacte rare considerate extrem de valoroase dar inutile, ținând cont că dragonii au fost exterminați de secole. Un cavaler exilat din Westeros, Ser Jorah Mormont, i se alătură lui Viserys pe post de sfetnic.
De ce merită citităimages (3) : Păi, dacă nu v-aţi prins încă, este vorba despre cunoscuta serie de cărţi ce are şi un serial, Game of Thrones. Eu am început să mă uit şi la serial, şi vi-l recomand tuturor! ( mai puţin celor sub 15 ani) Acţiunea te va captiva imediat, te va purta în toate tinutirile şi vei ajunge să urăşti personaje ca Joffrey sau Cercei şi să admiri personalităţi ca Daenerys, Arya, Tyrion Lannister.

*Nu au apărut toate volumele, George Martin încă scrie, dar un lucru este sigur : povestea va ajunge la sfârşit!

Sper că v-a plăcut lista mea de cărţi ce trebuie citite vara asta, şi dacă aveţi păreri sau vreţi să întrebaţi ceva de cărţi, nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu mai jos. 🙂

–Andreea

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “5 cărţi de citit vara asta

 1. Cartea Fluturi de Irina Binder in niciun caz, pentru ca este o manea. Limuzine, lovele fara numar, viloaie, batai si violuri “din dragoste”, cocalari si pitipoance asta este “fauna” din cartea Fluturi. In plus, parca ai citi textele din revistele Cancan si Click. Bleah!!!!

  Like

  • Buna Marius,

   Noi am facut topul in functie de ce ne-au recomandat altii. Necitind cartea, nu imi pot da cu parerea, dar multumim pentru ca ti-ai impartasit-o tu pe a ta cu noi!

   O zi frumoasa! :*

   Theo

   Like

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s