Experienţe de liceu – pentru boboci :)


Hei fetelor! Sper să nu mă înjuraţi că am adus vorba de şcoală, dar m-am gândit că acest post va veni, cred eu, în ajutorul tuturor bobocilor care aşteaptă neliniştiţi începerea liceului. Kids, mai sunt 2 luni de vacanţă! Enjoy! 😉
Un prim sfat este să nu vă luaţi după ce aţi văzut în filme. Ştiu, cu toţii visăm la un liceu cu vestiare pline de secrete, discuţii aprinse în cantina care este organizată bineînţeles după regula „popularităţii”, dramă totală pe coridoare şi detenţii.large (10)

În România accentul cade pe cantitatea imensă de hârţogărie ce trebuie memorată şi pe o materie complexă care ne face să ne întrebăm constant dacă vom folosi în acestă viaţă scurtă tot ce trebuie să învăţăm în aceşti 4 ani.
Încă din prima zi de liceu fiţi atenţi la tot ce este în jurul vostru. Şi aici mă refer în special la camerele de luat vederi, „gardienii neadormiţi” ai fiecărui liceu. Dacă ai norocul să fi repartizat/ă  într-un liceu ce nu dispune de camere de supraveghere, stai liniştit/ă: în cel mult 2 ani, liceul tău va beneficia de un ochi computerizat.
În clasa a 9a, tot ce trebuie să ţii minte este unde se afla baia (pentru escapade „nevinovate” în timpul orelor), cancelaria (pentru învoiri urgente, gen programare la dentist/oftalmolog/analize) şi magazinul (cui nu i se face foame în timpul orei de engleză?)
A, da! Să nu credeţi că profesorii se vor purta cu voi cum se poartă în prima săptămână de şcoală. Ăsta e clar un mit. Dacă în gimnaziu eraţi obişnuiţi cu note de 9 şi 10, în liceu nota 7 este o notă extrem de bună. Şi aici vorbesc foarte serios! Încercaţi totuşi să scoateţi media peste 8 la materiile ce nu vă interesează şi un 9 sau chiar 10 la română, mate că na! Dăm Bac-ul..  Ah, şi nu uita de Balul Bobocilor! large (11)Vremea ta să străluceşti! Înscrie-te în concursul de Miss&Mister! Ai decât o şansă şi vei regreta că nu ai făcut-o. Plus că îţi va aduce mai multă popularitate.;)

Clasa a 10a. Eşti deja obişnuit cu ideea de „liceu”, păşeşti fără teamă sau ruşine pe coridor şi ai deja mai mulţi prieteni. Încearcă să te bagi în cât mai multe activităţi de voluntariat şi nu numai. Profită acum pentru că din a 11a s-ar putea să nu mai dispui de atât de mult timp liber.
large (2)
Clasa a 11a. Te aşteaptă simulările pentru Bac, aşa că ar fi cazul să te apuci de meditaţii sau să fii mai atent/ă la ore. Şi odată cu acest an, poţi participa la organizarea Balului pentru cei mici. Ştiu că ar putea fi o bătaie de cap, dar dacă eşti de părere că poţi s-o faci, înscrie-te!

large (5)
Clasa a 12a. Nu te îngrijora! Ai destul timp să repeţi sau să înveţi la materia care îţi dă bătăi de cap. Poţi invita o prietenă pe la tine ca să învăţaţi împreună sau poţi apela la ajutorul părinţilor tăi. Ei vor fi dispuşi să te ajute.
Nu uita! Experienţele pe care le vei trăi la liceu vor fi unice, iar prieteniile ce se vor lega acum nu vor putea fi rupte. Distrează-te din plin, trăieşte experienţe noi şi comunică cu toată lumea!large (8)
–Andreea 🙂

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s