Recenzie: Mă pierd în tine de Jasinda Wilder


Mă pierd în tine…

Jasinda Wilder

EPICA/Colecția EpicLove/Romance/New Adult +17 ani/Contemporary Fiction

Traducere:Adrian Deliu
Format:13,7 x 20,3 cm
Tip:Broșată
ISBN:978-606-93565-5-5

Roman tradus  în peste 15 limbi

BESTSELLER NEW YORK TIMES

Colecția EpicLove

Prima dragoste a mea a fost Kyle; era fratele mai mic al lui Colton Calloway.

Kyle a fost primul din toate punctele de vedere. Apoi, într-o furtunoasă seară de august, a murit, și odată cu el a murit și cea care am fost eu. Colton nu m-a învățat cum să trăiesc. Nu mi-a vindecat suferința. Nu m-a făcut să-mi revin. M-a învățat cum să sufăr mai mult, cum să îndur totul, și, în cele din urmă, cum să mă vindec.

Nell Hawthorne e îndrăgostită de cel mai bun prieten al ei de-o viață, Kyle Calloway. Proaspăta lor iubire e indestructibilă, și viața e plină de promisiuni; dar, într-o seară, Kyle moare subit într-un tragic accident, iar Nell se schimbă pentru totdeauna. Îl întâlnește pe Colton, fratele mai mare al lui Kyle, prima dată la înmormântare. Amândoi se luptă să-și ducă propria viață mai departe cât pot de bine; se întâlnesc din nou în New York, iar Colton își dă seama că Nell n-a reușit încă să treacă cu adevărat peste șocul morții lui Kyle. Ea pare să adăpostească în suflet o durere adânc înrădăcinată, o povară grea de remușcare și regret. El știe că n-ar trebui să se amestece, dar nu se poate stăpâni. Încrederea nu apare cu ușurință pentru niciunul dintre ei, și amândoi își au demonii lor. Împreună, ei descoperă rostul suferinței și semnificația tămăduirii, ca și importanța iertării.

în curând volumul al doilea, …mă regăsesc în noi

 

Will_divider

Gândurile mele (Theo): „Mă pierd în tine” te va bulversa, se va juca cu mintea şi sentimentele tale încât vei avea impresia că îşi bate joc de tine la un moment dat. Dar cartea nu face altceva decât să te ţină în priză, să te enerveze, să te îmbuneze, să te aducă în pragul fericirii care mai apoi se desparte în mii de bucăţele.

Cartea aceasta nu este despre fericire, este despre durere, suferinţă, iubiri pierdute, despre dorinţa de a fi murit o dată cu cel care te-a părăsit în mrejele acestei vieţi complicate şi enervante.

Apoi, simţi din nou lumina, dar niciodată la fel de puternică; o simţi chiar mai puternică.

Nell este prietena cea mai bună a lui Kyle de când erau de-o şchioapă. Fac totul împreună, iar când prietenul cel mai bun al lui Kyle – îi propune să iasă la o întâlnire cu el, Nell acceptă imediat. Problema este că şi Kyle simte prea mult şi când îşi dezvăluie sentimentele vizavi de Nell, aceasta este puţin pierdută: nu vrea să piardă prietenia dintre ei doi, dar nici nu poate să se gândească la Kyle şi posibilităţile sale sărutări cu alte fete.

Astfel, cei doi ajung din cei mai buni prieteni, doi îndrăgostiţi. Anii trec, iar în ziua aniversării lor de doi ani, Kyle o duce pe Nell la cabana părinţilor săi. Optsprezece ani şi niciun fel de inhibiţii, cei doi sunt mult prea prinşi în mrejele adolescenţei. Aşadar, în ultima noapte, după ce au parte de o cină romantică la un restaurant, Kyle decide că este timpul pentru mai mult.

În faţa verandei el o cere pe Nell în căsătorie, dar este prea devreme, iar Nell îi cere să mai aştepte, să ajungă amândoi la colegiu mai întâi, să stea împreună o perioadă. Aflaşi în faţa verandei, cu vântul suflându-le în faţă, cei doi sunt surprinşi de căderea unui copac. Acesta se îndreptă cu repeziciune spre Nell, iar aceasta – înmărmurită – nu se mai poate mişca. Kyle reuşeşte să o dea la o parte, dar este el prins de copac. Până la sosirea ambulanţei Kyle moare, ultimele sale cuvinte fiind: „Te iubesc, Nell.”

Nell este distrusă, atât fizic cât şi emoţional. Nu îşi permite să simtă nimic, pentru că aşa ar resimţi din nou durerea aceea îngrozitoare, rănile, chinurile, faţa lui Kyle, amintirea lui. La înmormântare, o parte din ea este îngropată o dată cu el, o parte din ea este despărţită de trup şi lăsată acolo, să putrezească o dată cu timpul.

Singurul care îi înţelege nespusa suferinţă este fratele lui Kyle – Colton. Acesta plecase de acasă când Nell şi Kyle aveau unsprezece ani şi nu se mai întorsese de atunci. Acesta simte durerea ei, dar nu o lasă să se arate, nu spune nimic, iar asta este tot ce şi-a dorit vreodată Nell să audă – liniştea.

Cei doi se despart în aceeaşi noapte, cu un fel de promisiune nescrisă, cu buzele ei lipite de ale lui. După doi ani, soarta îi uneşte din nou – amândoi în New York. Niciunul dintre ei nu vrea nimic de la celălalt, doar acordurile fine ale chitărilor lor şi versurile cântate de cei doi. Urmează un moungtain russe de suişuri şi coborâşuri, de ură, de pasiune, de iraţionalitate, de vehementă atracţie.

Recomand cartea celor care înţeleg suferinţa, celor care sunt gata să nu judece cele petrecute, să se lase purtaţi de un imposibil posibil posibil în viaţa lor.

Lectură plăcută!

 Nota mea: 04

 

dividers

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s