Slam, din dragoste pentru Layken (Slammed #1) de Colleen Hoover


 Slam, din dragoste pentru Layken (Slammed #1) de Colleen Hoover

Un roman ca niciun altul, unic… Citiți-l numaidecât!
– Tammara Webber, autoarea bestsellerului E ușor să te iubesc

Autoarea de bestselleruri Colleen Hoover ne vorbește despre suferința tulburătoare a unei familii sfâșiate de tragedie și legăturile complicate pe care aceasta le naște între doi îndrăgostiți.
După moartea neașteptată a tatălui ei, Layken, de optsprezece ani, rămâne singurul punct de sprijin atât pentru mama sa, cât și pentru fratele ei mai mic. Aparent, ea este puternică și plină de viață, dar, în sinea ei, simte cum își pierde speranța pe zi ce trece.
Apariția unui tânăr schimbă totul. Mutându-se în celălalt capăt al țării, Layken face cunoștință cu vecinul ei, de douăzeci și unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. În doar câteva zile, între ei se înfiripă sentimente puternice și, în sufletul lui Layken, speranța prinde un nou contur.
Dar, după o primă întâlnire plină de trăiri intense, soarta îi lovește în plin, când o dezvăluire șocantă pune capăt noii lor relații. Interacțiunile zilnice devin insuportabile, în timp ce ei se străduiesc să găsească un echilibru între sentimentele ce îi unesc şi secretele ce îi despart.

divider_big_transparent1

Gândurile mele (Theo):

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc extrem de epuizată, de parcă am dormit, dar de fapt nu am simţit somnul deloc. Iar asta este frustrant şi toată ziua eşti nebun şi strigi şi urli şi ai impresia că nimeni nu te înţelege, sau dărâmi lucruri sau efectiv nimic nu îţi iese bine şi asta pentru că eşti în „overdrive”. Rău. Ei bine, cam aşa eram eu după vreo două ore de somn, o zi agitată şi vreo două cafele mai târziu. Eram efectiv secătuită de orice dorinţă de a merge mai departe, de a zâmbi sau de a mai face ceva, de asta probabil că nici nu mi-a mers nimic cum trebuie. Blestemată zi de joi.

Dar apoi m-am decis să evadez. Şi cum tocmai ce îmi sosise exemplarul din Slam, am zis că: de ce nu? Aşa că am purces la drum alături de Lyke pe tumultoasa sa aventură care nu m-a plictisit şi căreia i-am acordat o deosebită atenţie.

Layken este o adolescentă normală, cu capul pe umeri, gata să zâmbească şi să îmbrăţişeze viaţa. Asta până când viaţa decide să o trezească şa realitate. În urma decesului tatălui ei, Layken nu mai este la fel. Lunile pur şi simplu se preling asemeni unui melc de-a lungul calendarului, timpul s-a hotărât să îşi ia o vacanţă, iar amintirile să fie din ce în ce mai lucide şi mai vivide. Iar asta este pur şi simplu naşpa! Durerea provocată pentru tânăra adolescentă este absolut copleşitoare şi de neimaginat şi unde mai pui şi faptul că ai un frăţior mai mic, iar mama ta deja lucrează mai mult decât prevede limita legală. Dar supravieţuirea este cea mai importantă.

Şi când crezi că timpul se întoarce uşor şi ai timp să te prinzi de ceva, te trezeşti efectiv că te muţi în alt stat şi tu nici măcar n-ai apucat să te prinzi de vreo bară, fiind deja catapultat aşa subit la realitate. Cam asta se întâmplă şi când Layken se mută în alt stat şi este nevoită să lase amintirile şi camerele care încă mai miros a tatăl său undeva departe în spate. Şi nici urletele, nici strigătele, nimic nu mai are sens, pentru că tu eşti încă doar adolescentul, iar mama este adultul.

Mutarea nu este niciodată uşoară. În primul rând apare tranziţia, apoi schimbarea şi de abia apoi noutatea. Deşi suntem fiinţe curioase din fire, suntem şi fiinţe de sine stătătoare atunci când devenim acomodaţi cu o anumită idee. Până la urmă, cei trei lasă în urmă o parte din ei şi pornesc către o altă destinaţie; o nouă scoală, un nou liceu, un nou serviciu, o nouă viaţă. Şi parcă totul devine mai suportabil când realizezi că vecinul de vizavi este cel mai simpatic tânăr pe care ai fi putut să îl vezi vreodată, iar inima ta simte un fel de legătură chimică pe care tu eşti încă inapt să o descrii.

Aşa că te arunci în braţele vecinului pentru o primă întâlnire pentru că… ei bine, e drăguţ foc şi e şi deştept. Şi totul pare roz şi gata să îţi transmită că uneori trebuie să aştepţi pentru ca toate momentele grele să pară din negre, gri şi totul să revină la un fel de balans cotidian. Sau nu. Asta până când după ce este introdusă în lumea poeziei slam, Layken se îndrăgosteşte, iar dragostea ei ajunge să fie călcată în picioare atunci când vecinul de vizavi se dovedeşte a fi profesorul ei.

O iubire interzisă este mereu mai apetisantă decât una pe care o poţi zări peste tot, nu-i aşa? Da, este. Dar efectiv, Layken este redusă la un simplu „s-a terminat, nu avem ce să mai discutăm” şi este nevoită să fie privită zilnic de către vecinul care o sărutase cu atât de multă pasiune. Atunci când este obligată să fie parte activă a unei ore de unde nu îşi doreşte decât să fugă şi să nu se mai întoarcă niciodată.

Iar orele trec, lumea se schimbă, lucrurile devin mai complicate. Iar uneori cele mai negre secrete se păstrează pentru mai târziu şi eşti nevoit să le îmbrăţişezi pentru că altfel ai să ratezi viaţa pe mai departe.

Vor reuşi oare cei doi să îşi găsească finalul fericit? Va reuşi Layken să cunoască oameni noi la noul liceu cu care să se înţeleagă? Va mai continua viaţa să o mai distrugă? Vă recomand cartea pentru ritmul alert, amuzant şi care vă va ţine cu sufletul la gură.

Lectură plăcută!

03.5

Mulțumim sponsorului nostru, Librărie online Libris!
Dacă doriți să vă cumpărați cărți deosebite, pe site-ul Libris, librărie online, puteți comanda și cărți online în engleză.
294ec-logo_libris
Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s