Lăsaţi copilul să se distreze jucându-se cu cifrele sau cuvintele


Din întâmplare am dat peste site-ul celor de la e-istet.ro și am rămas plăcut surprinsă de testele oferite de cei de acolo. Dacă la prima vedere ai spune” alte teste? Nu e destul că le avem pe cele de la școală?” ai să rămâi și tu la fel de plăcut surprins cât de interactive și drăgălașe sunt testele de pe site. Eu chiar m-am distrat făcând unul sau două pentru că mi-am amintit de vremea când eram prin primară, iar asta m-a amuzat teribil.

Dacă vrei să te joci cu cifrele, îți recomand un test la matematică foarte drăguț și ușor de rezolvat. Nu numai că îți pune la muncă atât imaginația, creativitatea, cât și memoria, dar are grijă să te lase să te joci și cu numerele la fel de mult. Și n-o să fie plictisitor, cu ocazia aceasta înveți o sumedenie de lucruri despre o groază de chestii. De exemplu la testul de matematică pentru clasa a patra ai de învățat o groază despre patru rase de câini pe care este cel mai probabil să îi vezi atât la televizor, cât și în desenele la care te uiți.

De exemplu imaginea de mai jos:

balansoarcaini2

Întrebarea este simplă, iar dacă aduni datele din tabelul cu care te întâmpină testul, ai să vezi că nu este greu deloc să rezolvi problemele de la test. Totul se desfășoară într-un interval de 45 de minute, timp în care tu trebuie să completezi întrebările, făcând în prealabil calculele pe foaia ta. Îți recomand să încerci să memorezi datele din tabel, dar pentru o mai mare siguranță să ți le notezi pe versoul foii. Astfel te poți verifica dacă le-ai reținut, dar te poți verifica și pentru a nu greși.

Spor la lucrat prichindeilor și mult succes!

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s