Despre Damon Salvatore


Despre Damon Salvatore

Traducere: Theo~

Sursa: http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Damon_Salvatore

Damon Salvatore este fratele mai mare a lui Stefan Salvatore şi un unchi îndepărtat a lui Zach. Este din punct de vedere fizic foarte frumos, dar poate fi sadistic şi crud, însă loial celor pe care îi iubeşte. A fost născut în anii 1800 cu fratele său până când a devenit vampir. În momentul întoarcerii sale în Mystic Falls, Damon şi Stefan nu se mai văzuseră unul pe celălalt de 15 ani din cauza relaţiei acre şi violente dintre cei doi. Principalul motiv a lui Damon de a se întoarce în Mystic Falls a fost pentru a o elibera pe Katherine Pierce, vampirul care îl transformase şi femeia pe care el o iubise.

După ce realizează că ea nu l-a iubit niciodată, Damon începe să lucreze cu Stefan şi duplicatul lui Katherine – Elena Gilbert – de care se îndrăgosteşte şi încearcă să o protejeze. Damon este, de altfel, şi cel care conduce „Consiliul Fondator” (Founder’s Council) şi, în prezent, locuieşte împreună ci Stefan în Pensiunea Salvatore. Pentru primul sezon, Damon a fost personajul negativ, dar şi-a schimbat statusul pentru a-l ajuta pe Stefan să o protejeze pe Elena.

Damon este membru al familiei Salvatore.

Istoric

Damon a fost fiul lui Giuseppe Salvatore şi a unei mame – fără nume – pe data de 18 iunie 1860. El a fost în armata confederală, dar a renunţat din cauza dezaprobării tatălui său. El şi fratele său, Stefan, au dezvoltat o dragoste nebună pentru o tânără fată numită: Katherine Pierce care s-a dovedit a fi vampir. Stefan şi Damon au devenit rivali pentru afecţiunea ei, dar în schimb ea s-a jucat cu amândoi, plănuind să îi transforme în vampiri chiar ea.

Damon era doritor să renunţe la viaţa sa şi să îşi petreacă eternitatea cu ea. El l-a implorat pe Stefan să nu îi spună tatălui lor despre ce fel de creatură era Katherine, dar Stefan din neatenţie şi-a rupt promisiunea, iar Katherine a fost prinsă. Damon a fost devastat, iar el şi Stefan au plănuit cum să o salveze, dar fraţii au fost împuşcaţi de propriul lor tată când încercau să îşi pună planul în aplicare. Ei aveau sângele lui Katherine în ei, aşa că au început să se transforme în vampiri. Deoarece Katherine era moartă de acum, Damon nu mai simţea nici un motiv pentru a trăi, alegând să moară şi să nu termine tranziţia, murind.

Cu toate acestea, după ce Stefan s-a transformat, el l-a convins pe Damon să termine tranziţia. Damon, furios că Katherine a ales să îl transforme şi pe Stefan de asemenea, i-a jurat acestuia o viaţă mizerabilă.

Când Emily Bennet, slujnica lui Katherine – care era şi vrăjitoare, a văzut că a terminat transformarea, le-a arătat că i-a protejat pe Katherine şi pe ceilalţi vampiri din mormânt cu ajutorul unei vrăji şi erau în Fells’s Church. De asemenea, le-a oferit celor doi inele care îi protejau, spunându-le că tocmai Katherine o pusese să le facă pentru ei. Pentru următorii 145 de ani, Damon a plănuit să o elibereze pe Katherine.

S-a întors de curând în oraşul Mystic Falls. El a fost motivul apariţiei unor crime nerezolvate deoarece el încă se hrănea cu oameni, nu ca Stefan, fiind mai puternic decât fratele lui din cauza aceasta.

Ca toţi vampirii, Damon are puterea de a obliga pe ceilalţi să facă ce vrea el şi nemurire, la fel ca putere mare şi viteză uluitoare. Ca şi Stefan el poartă un inel care îi permite să iasă în soare fără să fie ars.

Pentru mai multe detalii accesati pagina de wiki!


Damon Salvatore

Sexy, periculos şi mânat de dorinţa de a se răzbuna pe Stefan, fratele pe care îl învinuieşte că l-a trădat. Hotărât să o aibă pe Elena, e în stare să omoare pentru ea.
Priviri patrunzatoare? Damon din “The Vampire Diares” le are sigur. Si, daca un vampir ca la carte trebuie sa te subjuge doar cu o privire, e clar ca pentru el e floare la ureche. El este frumos si fermecator, dar are o latura foarte inchisa. Spre deosebire de fratele sau mai mic, Stefan, Damon se bucura de violenţa şi brutalitate si ii face mare placere in a fi rau, iar intotdeauna faptele lui au cosecinte dezastruase.
La 4 luni dupa tragicul accident de masina care le-a ucis parintii, Elena Gilbert (Nina Dobrev) si fratele ei Jeremy (Steven R. McQueen) incearca sa se adapteze noii lor vieti. Elena a fost dintotdeauna o studenta model; frumoasa, populara si implicata in activitatile scolare si ale prietenilor, dar acum se lupta sa-si ascunda suferinta de ochii lumii. Elena si Jeremy traiesc acum cu matusa lor  Jenna care incearca sa fie o buna inlocuitoare a parintilor lor, doar ca uneori este prea coplesita de noua indatorire. Elena reuseste sa se simta mai linistita impreuna cu prietenele ei Bonnie (Katerina Graham) si Caroline (Candice Accola), si fostul prieten Matt (Zach Roering); dar Jeremy este pe un drum mult mai periculos, petrecandu-si timpul cu persoane dependente de droguri si ascunzandu-si suferinta. Odata cu inceperea noului an scolar in Mystic Falls, Elena si prietenii ei sunt fascinati de un frumos si misterios nou coleg, Stefan Salvatore (Paul Wesley).
Stefan si Elena se simnt atrasi unul de altul, chiar daca Elena este confuza in legatura cu aparitiile si disparitiile bizare ale lui Stefan. Ceea ce ea nu stie este ca Stefan ascunde un secret sumbru – faptul ca este vampir. In timpul unei petreceri cand Elena si Stefan incep sa se cunoasca mai bine, haos-ul erupe dupa ce Vicki este atacata si lasata sa sangereze in padure de la o muscatura salbatica. Presimtind cine este responsabil pentru atac, Stefan se intoarce acasa unde il gaseste pe fratele sau mai mare, Damon (Ian Somerhalder) pe care nu-l mai vazuse de 15 ani. Damon este si el vampir, iar cei doi frati au un lung si inversunat trecut impreuna. Damon il ridiculizeaza pe Stefan pentru faptul ca isi respinge natura de vampir, dar ii intelege obsesia pentru Elena, din moment ce seamana exact cu femeia pe care Stefan a iubit-o acum un secol; femeie pe care Damon a incercat, la randul sau, sa o cucereasca. Acum cei doi vampiri – unul bun si unul rau – lupta pentru sufletul Elenei si al tuturor locuitorilor din Mystic Falls, Virginia. Povestea este bazata pe o serie de carti scrise de L.J. Smith.

Descriere fizica:

Damon are parul negru, cu reflexii de curcubeu in el ca penele de cioara, fiind “precum lichidele, prea moale si prea fin pentru a fi par uman”. Ochii care sunt negrii, “fara fund si plini de lumini ciudate” si care au tendinta de a “umple universul”. El este are o frumusete intunecata, gratie si senzualitate care atrag femeile spe el ca moliile la  flacara. Se imbraca de obicei in haine de culoare inchisa, negru, poarta ochelari de soare de tip oglinda si conduce un Ferrari negru cu ferestere colorate in “mod ilegal”. El a râs o “foarte angajarea” şi un “zâmbet fermecător”.

32 thoughts on “Despre Damon Salvatore

  1. Pingback: About Damon Salvatore « For Damon Salvatore Lovers

  2. fff interesant :> … imi place 😀

    app ma`i intrebat de cap urm 🙂

    uite`l http://byalunelu.wordpress.com/07-2/

    .. trebuie sa citesc si eu de pe aici , suna promitator chiar dak eu il prefer pe Stefan nu pot sa ma abtin in ceea ce il priveste pe Damon , pentru ca arata absolut superb 😀 … gata , gata , numai zic nimic pt ca nu vreau sa fiu urata de alte fete pt le fac concurenta la Damon ;)) … :*:*

    Like

  3. Pingback: 2010 in review « Damon Salvatore

    • Buna Ralu,

      Pentru a descarca cartile trebuie sa dai click pe link si apoi sa apesi in acelasi timp CTRL SI S[Ctrl+S]

      Pupici,
      Theo~

      Like

    • Hello again Ralu,

      Momentan nu stiu sa iti raspund la intrebarea ta, caci “Shadow Souls” a aparut in Romania dar de ceva timp, iar pentru a scana o carte si a o edita corespunzator necesita timp!

      “Midnight” a aparut in America doar de o luna, asadar in Romania o vom avea in urmatoarele luni [pe piata, pe internet nu stiu]

      Pupici,
      Theo~

      Like

  4. buna am toata colectia The Vampire Diaries inafara de the return:shadow showls si the return: midnight cand apar in romana pe piata ??? si am auzit ca exista alte 3 serii numite jurnalele lui stefan iar prima se numeste inceputurile a aparut si in romania???

    Like

  5. Il adoooooor pe Ian Somerhalder si abia astept sa apara in toamna sezzonul 3 din TVD :))
    poate sa imi spuna cineva unde sa gasesc in romana pe net jurnalele vampirilor intoarcerea :suflete-umbra? primele 5 volume leam citit de pe http://www.wattpad.com si am devenit completly addicted =P~

    Like

    • Buna Deea,

      Pentru inceput cu mouse-ul pe meniul ales: complete series sau incomplete series.

      Nu dai click, doar mergi deasupra titului. Se va deschide un meniu glisant cu numele fic-urilor, dupa care – la fel – pui mouse-ul deasupra titlului pe care vrei sa il citesti si se deschide meniul cu capitole. Alegi caitolul, dai clikc si tot asa pana citesti toate capitolele 🙂

      sper sa te descurci!

      Pupici,
      Theo~

      Like

Tell us your opinion...