Capitolul 18- Rece, rău şi flămând!


-Stefan? Ce cauţi aici? Am întrebat şocată. Nu eram sigură dacă eram trează sau visam. Totul părea real. El stătea chiar în faţa mea. Dar o parte din mine credea că am halucinaţii.

Arăta atât de diferit faţă de ultima dată când l-am văzut. Arăta rece, rău şi înfometat. Şi asta nu era o combinaţie prea bună. Ochii lui erau roşii, iar pielea lui era chiar mai palidă. Chiar dacă era Stefan, nu l-am recunoscut deloc.

-Elena, îmi pare bine să te văd. Nu puteam să-mi i-au gândul de la tine, de când am vorbit ultima oară la telefon. A început Stefan. Vocea lui suna aiurea într-un mod foarte iritant. Nu puteam să nu observ cum încerca să nu-şi strângă degetele pumn. Clar ceva era în neregulă cu el.

-Ce faci aici? A fost tot ceea ce am reuşit să îndrug. Abea am observat groaza din tonul meu. Dar după reacţia lui Stefan, el sigur a observat-o.

-Stefan, sunt cu Damon acum. Am spus încrezătoare ridicându-mi bărbia puţin ca să-i demonstrez că nu mă intimida. El doar ma luat în râs.

-Ştiu Elena. Poate dacă ai lăsa un bărbat să termine ce are de spus, ţi-ai fi dar seama că ştiam deja asta. Spuse el în timp ce-şi scutura capul încet. Când a spus cuvântul termine cu siguranţă a avut grijă să-i accentueze pronunţia. Mintea mea urla ‚Pericol’!

-Oricum, cum spuneam şi mai devreme, când am trecut pe aici v-am văzut pe tine şi Damon stând pe canapea, aţi face mai dine să trageţi draperiile. Spuse el. Maxilarul lui sa încordat când a pronunţat numele fratelui său. Singura dată când l-am mai văzut pe Stefan aşa, a fost când băuse sânge uman. Dar nu poate fi asta.

-Dar vezi tu Elena sunt un om iertător. Şi m-am gândit că te pot lăsa să alegi corect. Ştiu că plecarea mea te-a supărat, iar Damon a fost acolo pentru confortul tău. Dar sunt aici acum, aşa că putem să o luăm de la capăt. Spuse el cu o voce, pe care nici măcar nu o recunoşteam.

-Bei sânge uman? L-am acuzat eu. Nu puteam rupe contactul vizual. Ochii lui erau atât de cruzi şi sălbatici. El doar a suspinat.

-De ce ar conta dacă aş bea sânge uman Elena? Nu pare să te supere că Damon face asta, deci de ce ar conta dacă eu fac asta? A întrebat Stefan. „ Pentru că el ştie cum să se controleze!” a ţipat mintea mea. Cum Stefan a făcut un pas spre mine eu am făcut un mare pas în spate. Stefan şi-a lăsat capul într-o parte.

-Îţi este frică de mine. Spuse el făcând încă un pas înspre mine. Nu am spus nimic în timp ce am mai făcut unul în spate.

-Elena, faci alegerea greşită. Spuse Stefan făcând încă un pas spre mine. Am mai făcut încă unul înapoi, arătându-i că nu îi voi face jocul. Trebuia să-mi reamintesc că mai trebuie să şi respir.

Fără să clipesc măcar, m-am întors spre pădure şi am început să alerg. Trebuia să plec de lângă Stefan. Nu era stabil şi mai era şi periculos. Unde era Damon când aveai nevoie de el cel mai mult?

-Bine atunci! Vom face asta într-un mod nu prea plăcut. Ţi-am dat startul în avans! Ţipă Stefan înspre mine. Gâtul mă durea şi îmi puteam simţi pulsul cum o lua razna. Era întuneric, dar nu foarte întuneric. Încă îmi puteam vedea avantajele. Dar zi sau noapte, Stefan putea să vadă de 10 ori mai bine decât mine. Acest lucru, în cazul meu nu era de bine. Stefan nu mă va răni probabil. Sau o va face?

Continuând să mă afund în pădure mi-am lăsat geaca, pentru a-i fi mai greu să-mi depisteze mirosul. Încercam să nu respir foarte mult, pentru că orice inspiraţie îmi ardea gâtul. Genunchii mei erau gata să cedeze oricând. Dar spre surprinderea mea încă erau cooperanţi. Am alergat ore, sau cel puţin aşa părea. Erau mai puţin de 50 de minute probabil.

Am ţipat şi am încercat să mă opresc când Stefan a apărut în faţa mea. Am uitat de viteza lor. Trebuia să fi luat maşina. Chiar şi aşa nu ar fi fost de mare ajutor, aş fi avut tot mai multe şanse. Când eram pe cale să o i-au din loc Stefan mă prinde de talie şi mă trage înspre el.

Am suspinat în timp ce el mă trăgea mai apoape de el. Stăteam nemişcată în timp ce el continua să mă tragă după el. Fiorii îmi asaltau coloana. Mici suspine de teamă mi-au scăpat de pe buze, pentru că eram terifiată. Niciodată nu m-am gândit că voi fi speriată de Stefan

-Oh şşşşşşş,şşşşş,şşşş. Mi-a şoptit Stefan la ureche. Asta chiar nu a ajutat deloc. Am mai suspinat odată în timp ce el mă întorcea violent cu faţa spre el. Am încercat să nu-l privesc în ochi, dar el mi-a luat bărbia şi ma forţat să-l privesc. Mi-am închis ochii. Orice ar vrea să-mi facă nu aveam de gând să privesc.

-Elena deschide ochii. Spuse Stefan blând. Suna aproape ca vocea pe care o ştiam eu. Dar nu era aceeaşi. Puteam simţi frustrarea, pentru că nu făceam ce spune el.

-La naiba Elena, deschide odată ochii! Mi-a ordonat el. Mi-am muşcat foarte tare limba, dar l-am ascultat. Nu puteam decât suspina când i-am văzut faţa. Ochii lui erau roşii, iar venele din jurul lor erau foarte proeminente. Singurul gând care mi-a trecut prin cap e că nu se va termina cu bine.

Am ţipat când sa întins să mă muşte de gât. Am rămas blocată din cauza fricii, în timp ce colţii lui îmi sfâşiau gâtul. Nu mă aşteptam să fie aşa dureros. Lacrimi se adunaseră în ochii mei în timp ce el îmi lua sângele din corp. Mă va omorâ? Am încercat să mă mai lupt odată, dar nu mai aveam forţă.

Am ţipat când Stefan a fost tras de pe mine, iar eu mi-am pierdut echilibrul şi am căzut pe pământ. Am căzut pe spate şi m-am lovit de o piatră. Am zăcut acolo în timp ce vântul mă înconjura cu adierea lui. Puncte albe şi negre îmi înlocuiau vederea. Dacă nu aş fi fost în stare de şoc probabil aş fi fost în stare să mă ridic.

-Ce naiba i-ai făcut? Am auzit o voce ordonând din depărtare. Am încercat să văd cine ma salvat dar nu puteam. Am închis ochii şi am zăcut acolo pentru moment. Auzeam foarte multe lucruri în fundal, dar nu eram prea atentă la ele. Când mi-am deschis ochii am fost uşurată că puteam vedea din nou.

Cu greu m-am întors pe o parte şi l-am văzut pe Damon atacându-l pe Stefan. Dar nu îi puteam vedea faţa lui Damon, cu toate astea ştiam că e el. Era îmbrăcat mai bine decât de obicei. Cu pantaloni negrii şi o cămaşă neagră.

Damon îi spuse ceva lui Stefan dar nu mi-am putut da seama ce. Îmi puteam da seama din ton că era foarte nervos. Mi-am răsucit gâtul ca să îi pot vedea, dar durerea se înrăutăţea aşa că am renunţat. Cu un suspin am căzut înapoi. Nu puteam să zac acolo. Trebuia să încerc să-l ajut pe Damon.

Încet am reuşit să mă ridic ajutându-mă de un copac, ca să-mi recapăt echilibrul. Am luat de pe jos un băţ, care semăna cu o ţepuşă. Chiar dacă Stefan a încercat să mă omoare eu nu îi pot face asta. El este fratele lui Damon şi prima mea dragoste.

Încerc să fac tot posibilul să mă furişez în spatele lui Stefan. Era greu cu atâtea ramuri şi frunze în jur. Speram ca Stefan să fie prea ocupat să observe. Am încercat să nu fac o scenă când Damon a fost aruncat într-un copac. Copacul cade cu un trosnet puternic. Doar o luptă obişnuită pentru ei. L-am văzut pe Damon zâmbind în direcţia mea şi mi-am dat seama că mă aprobă.

Când am ridicat ţepuşa spre Stefan acesta se întoarce înspre mine, smulgându-mi ţepuşa din mână, ma îmbrâncit. Nici nu am putut clipi că deja zburam într-un copac. Capul meu a fost lovit primul. Am încercat să-mi recapăt suflul, dar nu puteam. Îmi puteam simţi capul spart.

Când mi-am regăsit respiraţia, mi-am dus mâna la cap ca să vâd sângele. M-am uitat în sus la Stefan, ca să văd groaza din ochii lui.

-Oh, Doamne Elena îmi pare atât de rău! Eu am făcut asta? Întreabă Stefan destul de tare încât să auzim. L-am privit în timp ce-şi lua capul în mâini.

-Îmi pare rău! Şopteşte el. Am suspinat când Damon la arunat într-un copac.

-Dacă îţi pare rău, vei părăsi oraşul şi nu te vei mai întoarce niciodată. Îl ameninţă Damon cu asprime. Stefan îmi aruncă o privire îndurerată înainte să plece. M-am uitat la Damon care mă privea îngrăzit. Îmi puteam da seama că se uită la rănile mele. Am expirat, nu-mi păsa de gravitatea rănilor sau de durerea provocată de ele, eram doar bucuroasă că el este aici şi totul se terminase.

Advertisements

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s