Capitolul 03


Capitolul 3

–          Elena, poţi să vorbeşti?

–          Da, Bonnie, ce s-a întâmplat?

–          Uite, am vrut mai întâi să aflu părerea ta. Îmi place de Jeremy… ştiu! Este mai mic decât mine şi mai ales este fratele tău mai mic, dar am zis că este mai bine să îşi cer acordul mai întâi, nu vreau să te superi pe mine şi ştiu că nu suporţi mincinoşii. Îmi pare rău dacă..

–          Bonnie, este fantastic! Cât mă bucur pentru tine! Vreau doar să mă ţii la curent cu tot! Şi este absolut genial! Când ai de gând să îi spui?

–          Fiuuu, ce bine că eşti de acord! Mă gândeam că îi spun mâine, dar nu ştiu. Tu ce spui? Sunt atât de ciudată…

–          Nu, este normal Bonnie, este normal! Şi eu am făcut ceva ce o să te înspăimânte, dar am făcut-o pentru că sunt atât de îndrăgostită de el, nu m-am putut abţine.

–          Damon! Te-ai îndrăgostit de Damon!

–          De und..

–          Sunt vrăjitoare pentru numele lui Dumnezeu şi ce-a fost aia cu „sunt dispusă să mor dacă asta îi va salva pe toţi”? Ai de gând să faci vreo prostie? Vreau să ne întâlnim să vorbim despre asta.

–          În seara asta e bine? Nu ştiu cât timp mai am rămas aşa că mai bine acum decât niciodată.

–          Da, voi fi la tine într-o oră. Crezi că poţi să stai departe de necazuri până atunci?

–          Da, o să aibă grijă Damon de asta.

–          OK, îi rămân datoare pentru asta. Vorbim!

–          Te pup!

–          Şi eu, ai grijă de tine!

Am închis şi m-am uitat la ceas. Era şapte şi un sfert. M-am întors în bucătărie şi am observat faţa lui Damon, ascultase şi se credea foarte superior că ştia punctul slab al lui Bonnie: Jeremy.

–          Nici să nu te gândeşti!

–          Desigur, prinţesă. O să o las în pace, oricum urmărim acelaşi lucru: ca tu să fi în siguranţă.

–          Jenna, am strigat eu în semn că discuţia se terminase, o să vină Bonnie peste o oră la mine, facem o petrecere în pijamale. Te superi?

–          Nu, scumpo! Totul este în regulă! Eu şi cu Alric o să mergem la Alric acasă. Ne gândeam că trecem pe acolo şi să mai facem puţină curăţenie.

Numai la curăţenie nu îi stătea ei gândul acum, puteam să văd asta, numai că praf nu mai exista, doar un pat făcut vraişte. Am făcut ochii mari! Damon şi cu mine lăsasem totul într-o mare dezordine. L-am privit rapid pe Damon, iar acesta făcuse o faţă serioasă. Ne gândeam amândoi la acelaşi lucru, dar cu siguranţă lui nici nu îi trecea prin cap să mă lase singură.

–          Jeremy, poţi veni până la mine în cameră? Cred că am văzut un păianjen aseară. Poţi să îl omori?

–          Încă îţi mai este frică de ei? Doamne surioară când ai de gând să te maturizezi?

Pe scări i-am dat un pumn în joacă!

–          Ce? Aaa, nu există nici un păianjen, nu? Scuze, chiar te-am crezut. Ce s-a întâmplat?

–          Jeremy, să zicem că, ipotetic vorbind, am făcut ceva mizerie la Alric acasă, poţi trece tu pe acolo înainte să o facă Jenna? Te rog? Am lăsat patul într-o dezordine totală!

–          Vrei să spui că tu şi cu Ste..

–          Damon. Eu şi cu Damon! Acum vezi că ai treabă acolo. Poftim cheia. Găseşte un motiv şi grăbeşte-te. Nu ştiu cât mă pot descurca cu o Jenna care are chef de sex.

–          Bine, dar îmi eşti datoare cu o explicaţie. Şi pfiuuu, surioară, aia a fost scârbos!

–          Şi eu te iubesc!

M-am întors la masă. Doar ce m-am aşezat că l-am şi auzit pe Jeremy strigând:

–          Jenna, eu ies! M-a sunat Tylor să ieşim la un biliard! Mă întorc într-o oră! Apropo, vezi că iau maşina!

–          Bine, dar ai grijă, ai permisul de doar o săptămână! Nu ai voie să…

–          Prea târziu. A plecat deja. A completat Damon.

–          Să conduci fără un adult. Sper că şeriful doarme şi nu îl va prinde. Ce copil!

–          E mare Jenna, lasă-l! am zâmbit eu şi am lăsat-o să îşi facă semne cu Alric în continuare.

Restul cinei a fost la fel de amuzante. Eu cu Damon ne-am prăpădit de râs. Damon îmi povestea de vechile costume pe care trebuiau ei să le poarte. Cât de incomode erau şi câte ore trebuiai să petreci în faţa oglinzii ca să te aranjezi. Tocmai când mă pregăteam să spun că îmi va fi dor de toate acestea, am auzit un ciocănit. Probabil era Bonnie.

M-am ridicat şi am plecat să răspund. Chiar era Bonnie. Pentru un moment am crezut că aşa se va sfârşit totul. O cină în familie.

–          Elena! Putem vorbi?

–          Desigur! Numai dacă mai ai răbdare douăzeci de minute. Am făcut o gafă.

M-a pufnit râsul. I-am explicat totul la ureche şi a înţeles, totul s-a sfârşit cu noi toţi râzând atât de tare încât am avut impresia, la un moment dat, că se va dărâma casa peste noi dacă o ţinem tot aşa.

–          De ce râdem? A întrebat printre rânduri Jenna.

–          Noi? Dar voi? Am contracarat eu.

–          Noi râdem de voi, în special de faţa pe care a făcut-o Bonnie.

–          Bună seara şi dumneavoastră doamnă Gilbert, a mimat cu o politeţe falsă Bonnie.

Un alt set de râsete s-a instalat, un set la care s-a alăturat şi Jeremy.

–          Oh, uite şi fiul rătăcitor. Cum a fost biliardul? A întrebat Alric dându-şi seama unde îl trimisesem pe Jeremy.

S-a înroşit după care a luat-o de mână pe Jenna şi s-au retras. Tot ce am reuşit să vorbesc din priviri cu mătuşa mea a fost un „nu mă aşteptaţi”. I-am  răspuns cu un „nu îţi face griji vom fi bine”.

–          În sfârşit singuri! Am răsuflat eu. De abia atunci mi-am dat seama că îmi ţinusem respiraţia până când cei doi au părăsit casa. OK, Bonnie spune-mi ce s-a întâmplat?

–          Klaus! Am reuşit să îl văd. O să fie groaznic Elena, atât de groaznic ce plănuieşte pentru tine.

–          Ştiu! Totuşi, cât mai am?

–          Wooah, îmi spune şi mie cineva ce se întâmplă?

–          Îţi spun eu, a mormăit Damon, cel mai puternic vampir din lume e pe urmele surorii tale, iar ea are de gând să îl oprească sinucigându-se în faţa lui. A terminat el pe un ton sarcastic.

–          Poftim???? Elena??? Glumeşte nu? Elena!

–          Nu, de fapt totul este adevărat, dar nu trebuia spus chiar aşa.

Am văzut cum feţele celor adunaţi acolo s-au întristat dintr-o dată. Nu vroiam asta, vroiam zâmbete şi voie bună!

–          Totul o să fie bine! Jeremy, o ai pe Jenna, pe Alric, pe Damon, pe Bo.. mă vei avea pe mine în sufletul tău, voi fi acolo Jeremy!

–          Dar surioară! Nu îmi poţi face asta!! Nu poţi! Elena, sunt fratele tău pentru numele lui Dumnezeu! Trebuie să mă laşi să te ajut!

–          Poţi! Trebuie să îmi promiţi că o să bei în continuare verbină şi o să porţi non-stop inelul acela, dar mai ales că nu vei plânge! Nu vreau să vă ştiu supăraţi! Sunteţi cei mai buni! OK?!

–          Dar, surioară…

–          Jeremy, vreau să vorbim, l-a întrerupt Bonnie.

I-am făcut cu ochiul, i-am mulţumit şi i-am urat succes. S-a zis cu seara între prieteni. Am chicotit. Uitasem de Damon, dar când mi-am întors privirea el era încă în bucătărie pregătind de zor ceva. M-am apropiat şi mi-am încolăcit braţele în jurul taliei lui. M-am intoxicat de la colonia scumpă cu care era dat, dar am rezistat! O să îmi fie atât de dor de el, atât de dor de gesturile lui, atât de dor de parfumul lui. Nu ştiam cum va fi să fii mort, dar îmi va fi atât de dor de tot. Şi eu care credeam că eram pregătită să plec. Se pare că viaţa nu este niciodată pregătită să îţi dea drumul. Eram îndrăgostită de viaţă. Atât de îndrăgostită că aş fi putut să mor ca om pentru a mă naşte altceva. Dar îmi era teamă că acesta era sfârşitul. Fie că îmi plăcea sau nu trebuia să mă supun.

–          Damon?

–          Da, iubito?

–          Poţi să îmi promiţi ceva?

–          Orice, iubito!

–          Vreau, după ce mor, să treci pe la mormântul meu măcar o dată pe an şi să îmi laşi o floare. Vreau să îţi găseşti pe altcineva după ce eu nu voi mai fi, vreau să fii fericit. Poţi face asta pentru mine?

–          Elena, nu poţi să vorbeşti aşa. Te rog, îmi sfâşii inima.

Lacrimile lui erau atât de calde, atât de dureros de reale. Plângeam şi eu, inconştient, dar simţeam căldura lacrimilor noastre contopindu-se sub acelaşi simbol: durere, despărţire. Ştiam că ceea ce îi cerusem era doar o dorinţă egoistă şi idioată, dar vroiam să ştiu că nu mă va uita, că voi trăi veşnic prin el, că voi fi aici chiar dacă, teoretic, nu voi mai fi. Era plăcut să ştiu că nu voi dispărea complet, că cineva nu mă va uita niciodată, că voi putea să trăiesc pentru eternitate.

Eternitatea părea un lucru imposibil acum că ştiam că inevitabilul era atât de aproape. L-am strâns în braţele mele fără putere, l-am înghesuit în cel mai dulce colţ al inimii mele şi i-am urat „bine ai venit”.

–          Damon, ştiu că asta o să sune total iresponsabil venind din partea mea, dar poţi să asculţi ce se întâmplă între Bonnie şi Jeremy? Sunt curioasă ce au făcut.

–          Chiar că este ciudat să mă rogi aşa ceva, dar dorinţa ta este poruncă pentru mine.

A închis ochii şi s-a concentrat. Secunde mai târziu, timp în care eu mă pierdusem în trăsăturile lui perfecte, l-am văzut – ca prin vis – zâmbind.

–          M-am gândit eu că vrăjitoarea aceea simte ceva pentru Jeremy, dar niciodată nu m-am gândit că este atât de bâlbâită.

–          Damon! Pentru numele…

Dar nu m-a lăsat să termin, căci şi-a zdrobit buzele de ale mele. Eram doar noi doi.

 


All Rights Reserved

 

Licenced under Theo~


Please Comment & Rate!

Enjoy! Theo~

12 thoughts on “Capitolul 03

  1. Pingback: Capitolul 3 « For Damon Salvatore Lovers

  2. Uite si capitolul no.3:XMirific si asta:XE chestia asta LOVE-Funny:))super tare-adica nu stiu,combini iubirea(ca sentiment complex) cu toate chestiile amuzante:XAstept cap no.4:X

    Like

  3. L-am strâns în braţele mele fără putere, l-am înghesuit în cel mai dulce colţ al inimii mele şi i-am urat „bine ai venit”. yoy ^^ in veci nu mia placut mai multe de DElena ^^

    Like

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s