Capitolul 09 – Gelozia


Capitolul 9 – Gelozia

 

Damon’s POV

 

De ce fugea? Probabil că se simţea speriată, dar nu îşi putea da seama de ce. încercam să caut în mintea ei răspunsul, când o uşă de la o maşină a fost trântită cu putere. M-am forţat să îmi mut privirea din ochii ei ca de diamant. Un fost-iubit, atât putea distinge din gândurile Elenei când corpul ei deveni brusc rigid. Tocmai îi gândise numele cu un moment în urmă, parcă era Mark, Mac? De ce ar conta oricum? În curând Elena va fugi cu mine, să sperăm, aşa nu va mai trebui să ne gândim la băieţei ca el.

 

–          De ce să nu îşi arăt împrejurimile şcolii? Mă distrase Elena, vorbind într-un ritm grăbit arătând spre intrarea şcolii.

–          De ce nu! Era deşteaptă în încercarea ei de a-l evita pe Marc şi lupta pe care o căuta, nu m-am putut abţine aşa că am zâmbit la faţa de „fată îngrijorată” pe care o adoptase. Martin se apropiase periculos de mult, pentru binele său.

 

Elena se întoarse pe călcâie, încercând să forţeze un zâmbet şi să arate relaxată.

 

–          Elena? Vocea lui tremura de furie.

–          Bună Matt, acesta este Damon Salvatore, tocmai a început azi, încerca să sune fericită pentru a mai scădea din presiune.

–          Nu ai putut să aştepţi nici măcar două săptămâni? A spus el aspru, faţa lui strâmbându-se de la dezgust.

 

Am încercat să îmi adun toate forţele de care dispuneam pentru a nu-i rupe capul chiar acolo. Probabil asta aş fi făcut dacă nu ar fi fost Elena aici.

 

–          Matt, cred că ai înţeles totul greşit. I-a răspuns ea, uitându-se împrejur şi observând că elevii începuseră să umple parcarea şcolii, uitându-se la ei sperând la o bătaie pentru a le face marţea mai puţin nesuferită; iar oamenii cred că eu sunt însetat de sânge.

–          Nu, nu cred că am interpretat nimic greşit, nu te vei schimba niciodată, nu-i aşa?

 

Acela a fost momentul când am cedat. Nimeni nu îi vorbeşte aşa Elenei mele aşa; Elena era rănită de vorbele lui, iar eu chiar nu puteam să stau acolo şi să îl las să o insulte.

 

 

Damon păşi în faţă, creând o barieră între Elena şi Matt, arătându-i acestuia că este mai înalt decât el.

 

–          Mutt, nu-i aşa? Ochii lui Damon erau reci în perfect contrast cu faţa lui serioasă.

–          Nu, este Matt de fapt, răspunse Matt tare, chiar dacă era intimidat.

–          Mă bucur pentru tine, acum de ce nu pleci tu de aici, numai dacă nu cumva ai vreo dorinţă de moarte. Îi răspunse Damon atât de încet încât numai MAtt putea să audă, putea să îi simtă frica Elenei ieşindu-i prin pori deja şi nu voia ca ea să vadă o ceartă.

 

Matt ezită pentru o secundă, apoi luă o poziţie defensivă şi spuse:

 

–          Ce ai de gând să îmi faci?

 

Damon se dădu puţin înapoi şi încercă să îşi folosească puterea minţii pe Matt, dar nu îl afectă pe acesta, tocmai când mirosi verbină, Mucc probabil că o băuse pentru durerile de spate având în vedere că era jucător de fotbal, presupuse-se Damon. Genial, acum trebuie să mă bat cu un fotbalist fără creier în faţa Elenei.

 

–          Nu crezi că nu este frumos să te baţi în faţa unei doamne? Răspunse Damon evident enervat de prezenţa lui Macc acolo.

–          Stai departe de Elena, e a mea.

 

Furie pură apăru în ochii lui Damon.

 

–          Nu! Îi răspunse acesta cu o voce fermă.

 

Dinţii lui Matt se zdrobiră unii de alţii în încercarea de a scădea nivelul furiei pe care o simţea, chiar atunci când braţul lui se apropie cu putere de faţa lui Damon. Elena ţipă chiar înainte ca Damon să îi oprească mâna la câţiva centimetrii de faţa lui. Nu avea de gând să uite asta prea curând. Îi dădu drumul mâinii lui Matt, pe care acesta şi-o apucă cu cealaltă mână, având în vedere forţa lui Damon era – cel mai probabil – ruptă. Matt îl privea împietrit, la fel ca toţi ceilalţi studenţi care se adunaseră în jurul lor. Damon se întoarse şi merse către Elena întrebând-o dacă este în regulă, privindu-i faţa plină de uşurare.

 

–          Eu? Tu eşti cel care aproape că a fost lovit. Eşti bine?

–          Nici nu se putea mai bine. Răspunse acesta, fluturând un zâmbet strălucitor… doar pentru ea.


5 thoughts on “Capitolul 09 – Gelozia

  1. Pingback: Capitole noi « For Damon Salvatore Lovers

  2. Pingback: Capitole noi din FDSL « Too Late…

  3. Pingback: Capitole noi din FDSL « Vampires

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s