Ce-ar fi fost daca..


CE-AR FI FOST DACĂ…

XOXOXOXOXOXOXOXOXO

 

Damon ştia că ar fi trebui să se oprească din băut cu vreo ora în urmă. Nu era cea mai uşoară sarcină pentru cineva care se vindecă aşa de repede ca un vampir să se îmbete, dar avea peste un secol experienţă în ce ar trebui să bea şi cât de mult pentru a reuşii acestă sarcină.

Iar acum era atât de beat încât nici nu putea să meargă în linie dreaptă , nici să vadă clar.

Şi în ce minunată stare  de minte era acum. Cel puţin, pentru 10 minute. Problema cu el era că niciodată nu i-a plăcut să fie beat, pentru că avea tendinţa să gândească mult prea mult şi atunci turmentat pe cât era , el nu şi-ar fi amintit nimic a doua zi şi asta nu era niciodată golul lui. Acum , normal el nu i-ar fi confesat nimănui asta, dar era doar el şi mintea lui hiperactivă în cameră, deci nu era nicio problemă în a se destăinui puţin.

Săptămâna aceasta a fost una dintre cele mai groaznice săptămâni pe care el şi le putea aminti în viaţa lui ( moartă) .

Desigur, problemele lor erau aproape terminate, acum Originalii ăia nenorociţi erau mâncare pentru viermi. El nu are nicio idee cum au reuşit asta. Ei nu erau mai puternici, mai deştepţi sau mai plini de resurse decât ei , nu cu mult. Dar norocul a fost de partea lor. Probabil a fost şi de ajutor că tâmpiţii ăia de antici erau prea pline de ei.

Oricare ar fi motivul , ei erau terminaţi acum şi Elena era în siguranţă.

La fel şi Katherine. Vampiriţa a sărbătorit faptul arătându-le degetul şi zburând din oraş.

El nu era prea afectat de faptul ăsta –  el era doar iritat de mult prea obişnuita încruntătură de pe faţa fratelui său. Deşi aşa numitul frate o avea pe Elena ca iubită, eternele mulţumiri ale mătuşii ei şi era eroul- venerat de blonda bebeluşă-vampir alias Caroline.

Şi el? El nu a primit decât un mulţumesc rapid şi o bătaie pe umar de la Învăţător.

Oh, da şi Elena vorbea din nou cu el.

Şi el ar fi mulţumit cu asta, doar că … cu cât mai mult sta în oraş, cu atât mai mult sentimentele din pieptul lui cresc.

Sentimentul de a fii mereu al doilea, de a sta mereu în umbră  privindu-i pe cei ce se plimbă în lumină. Ştefan întotdeauna a avut ce şi-a dorit el.

El avea aprobarea tatălui său, el era singurul vampir care avea dreptul să umble pe pământ în opinia vrăjitoarei  ( nu era ca şi cum lui Damon îi păsa ceea ce  crede acea Judecatoare despre el doar că … câteoadată îi păsa, doar pentru că ea este prietena cea mai bună a Elenei ), el avea aprobarea Jennei chiar şi după ce a aflat ce erau.

Şi o avea pe Elena, chiar şi dupa tot ceea ce s-a întâmplat.

El a muncit pe brânci ca să fie mai bun, dar nu contează orice ar face , nu părea niciodata suficient de bun.

Câteodată dorinţa să-şi oprească umanitatea era aşa de mare încât abia  şi-o putea stăpâni.

Dar apoi se gândea la ura de pe faţa Elenei în noaptea iîn care a murit Vicky . Sau cum acolo era orice dar nu ură în călătoria lor spreGeorgia– prima dată când a lăsat-o să vadă partea fără monstru din el.

Se gândea la modul cum ea l-a îmbrăţişat dupa tot ceea  ce s-a întâmplat în mormântul ăla, la cât de îngrijorată a fost pentru el când a fost aruncat în celula aia să-l ardă.  Şi el a văzut cât de devastată , cât de ruptă era când el i-a sucit gâtul fratelui ei.

Aşa că şi-a reţinut dorinţa că doar să înceteze să mai simtă ceva,  şi-a pus una din măştile pe care era atât de bun să le fabrice, şi a continuat să fie partea lui încrezută şi nemernică.

În ultimele câteva săptămâni el a reuşit să fie fericit pentru fratele său, să fie recunoscător că totul a revenit la normal şi să fie mulţumit.

Dar el ştia că asta nu are să dureze pentru totdeauna.

El ştia că a renunţat la Elena, a făcut asta când şi-a confesat iubirea pentru ea şi a făcut-o să uite.

Asta nu înseamnă că ea nu mai era singurul motiv al existenţei lui.

Săptămâna trecută fratele lui a venit acasă cu ea , amândoi zâmbindu-şi ca şi cum nu ar mai fi existat ziua de mâine… şi un inel cu diamant strălucea pe degetul ei inelar.

El ştia ceea ce s-a întâmplat dinainte ca fratele lui să-i spună că a cerut-o în căsătoria şi că ea a spus da.

Şi-a pus un rânjet obraznic pe faţă , şi-a tachinat fratele  despre cum acum şi-a blestemat viaţa – sau eternitatea, aşa cum era – şi că ar trebui să se regândeasca că altfel ar trebui să-l înlănţuiască el însuşi.

Ştefan doar şi-a scuturat capul la el şi i-a rânjit înapoi; niciun lucru pe care i l-ar spune fratele lui mai mare nu i-ar schimba buna dispozitie.

Damon vroia să o scuture pe Elena până îşi vine în simţuri. El vroia să o întrebe de ce nu putea vedea cum Ştefan a fost atât de deznăjduit ca un căţeluş bătut de când Katherine a plecat din oras – cum el stătea cu ea doar pentru că :

a)      el se putea simţi mult mai uman cu ea

b)      pentru că ştia , chiar şi dacă cu adevarat l-ar fi iubit, Katherine nu ar fi niciodată satisfacută cu genul de viaţă pe care o duce

Dar el nu o făcea, nu putea.

Pentru că în ciuda oricărui lucru , atât Elena cât şi Ştefan arătau fericiţi împreuna şi el nu putea să distrugă asta.

Toate aceste lucruri îi treceau prin cap în timp ce bea un pahar de Bourbon unul după altul.

Acum el a ajuns la partea cu “ ce-ar fi fost dacă …” Mereu ajungea la asta când era beat , mai devreme sau mai târziu.

În urma cu câţiva ani , partea cu ce-ar fi dacă era “ ce ar fi dacă m-aş duce şi aş usca de sânge preşedintele. S-ar fi creat o isterie despre cum vampirii există sau totul ar fi ascuns sub covor?” . Lucruri de genul ăsta.

Asta s-a schimbat, bineînţeles, şi acum partea lui cu “ce ar fi dacă” era  mult mai auto-distructivă.

Pentru că în seara acesta , tot ceea ce i-a venit în cap a fost “ ce ar fi dacă aş muri în seara aceasta?” .

Ar fi oameni care i-ar plânge moartea? I-ar fi fratelui său – în ciuda tuturor încercărilor lui de al ucide- dor de el ?

Ar sta Elena acolo, peste cadavrul lui ,cu mâinile acoperindu-şi gura şi plângând?

Ar exista măcar cineva care să verse o lacrimă pentru el?

Sau singura persoana de lângă mormântul său ar fi Bonnie dansând de bucurie?

Lucrul cel mai prost este, că el mereu a actuat pe “ ce-ar fi dacă “ .

Bineînţeles că el nu a ucis preşedintele, pentru că până când a reuşit să ajungă la jumatatea drumului până laWashington, era destul de treaz încât să realizeze că ar fi un lucru chiar idiot să-l facă .

Dar acum singurul lucru la risc era propria lui existenta. Şi cu asta , el nu a fost niciodată prea grijului de la început. Şi acum avea chiar şi mai putine motive care  să-l ţină în viaţă decât vreodată.

El a ridicat sticla de Bourbon ( când a schimbat paharul pentru sticlă? ) la buze din nou , şi apoi s-a uitat la puţinele picături de lichior rămase în ea.

Dintr-o dată a început să zâmbeasca. Ce naiba mai căuta el aici în orice caz?  El nu mai era nevoit să-şi scoată iubita vampir din închisoarea ei, nu mai era nicio dublură om pe care trebuie să o protejeze iar fratele lui ar fi mai mult decât fericit să-l vadă plecat.

De ce nu s-a gândit la asta mai devreme? A sărit de pe canapea, dintr-o dată mult prea treaz şi s-a grăbit în camera lui.

Când a terminat , s-a semnat scriindu-şi numele larg şi înflorat, a îndoit hârtia şi a pus-o într-un plic.

Şi-a părăsit camera fără nicio privire în urmă – nu era ca şi cum ar fi avut nevoie de ceva din ea acolo unde se ducea.

Şi-a pus scrisoarea pe noul jurnal de piele a lui Ştefan de pe noptiera, ştiind că acolo definit ar fi găsit-o .

După doar un moment de ezitare, şi-a dat inelul jos şi l-a pus pe scrisoare.

A încercat să-şi aminteasca când a fost ultima oara când dispoziţia lui era aşa de bună – probabil  atunci când a fost înGeorgia- cât timp el a părăsit pensiunea.

 

XOXOXOXOXOXO

 

Elena se holba la cuvintele din faţa ei, ca şi cum ar fi început să se schimbe dacă ar fi încercat destul de tare.

Dar ele au rămas aşa cum erau.

Dacă nu ar fi fost atât de tragic, ei i-ar fi venit să râdă.  Doar Damon putea  să facă o notă suicidală să sune obraznică, sarcăstică şi aproape veselă.

Dar nu contează ce cuvinte ar folosii, ce ameninţări erau scrise, cum i-a spus lui Stefan că are să-l bântuie pentru restul eternităţii dacă nu are al naibii de bine grijă de Elena – nu schimbă faptul că era o a dracului de scrisoare suicidală.

Iar inelul îi spunea Elenei că nu era o încercare bolnavă să-i sperie.

Pe marginile gândurilor ei panicate, ea se întreba dacă Damon ştie că el încercă să-ţi termine viaţa în acelaşi mod în care Ştefan a încercat odată.

Dar,ca tot altceva , era efemer, pentru că tot ceea ce contează era că ea nu avea nicio idee ce ar trebui să facă acum .

Ştefan a fugit din cameră în momentul în care a terminat de citit, nici măcar gândindu-se că ar trebui să ia inelul lui Damon cu el.

Dar Elena ştia că nu are să-l găseasca. Frate sau nu  , ea realizează că Ştefan nu îsi cunoaşte fratele îndeajuns de bine încât să ştie unde s-ar duce să moară.

Ea s-a uitat la degetul ei inelar stâng – la degetul ei inelar gol.

Scuturându-şi capul, se gândeşte că Damon are cea mai proastă sincronizare din totdeauna, înainte  să îi i-a inelul ,şi cu un pas determinat s-a dus la maşina ei.

Ea ştia unde avea să-l găsească.

 

XOXOXOXOXOXO

 

Damon a auzit o maşină oprindu-se în apropiiere, dar nu s-a gândit deloc la asta.

Nu era ceva neobişnuit ca nişte adoleşcenţi beţi să folosească ultimele rămăşiţe ale casei Salvatore ca un loc de distracţie.

El s-a încruntat, cu toate ca el putea să audă decât o singură inimă bătând.

Pe măsură ce paşii se apropiau, vântul a adus un miros familiar cu el , şi a suspinat. El ar fi trebuit să ştie că nu putea să facă asta fără ca cineva să se bage în treburile lui.

Totuşi, ar fi fost drăguţ să o aibă pe ea ca ultim lucru pe care l-ar fi văzut. Aşa că a rămas unde era şi a aşteptat.

Destul de curând ea a trecut de stâlpul lui şi s-a uitat în jur unde este observându-l că sta chiar acolo.

Niciun cuvânt nu i-a trecut buzele ei, ea doar a suspinat şi s-a aşezat lânga el.

De unde stătea ea acum, putea să vădă că deja cerul a început să se lumineze.

Momentan ea se mira ce este cu aceşti fraţi Salvatore , de trebuie să discute cu ei în a renunţa a se juca “ pe aripile vantului “ . Literar, când el ar fi ars în cenuşe şi ar fi fost purtat de vânt.

–          Ştii că ai cea mai proastă sincronizare din istorie?

Damon s-a uitat la ea cu privirea lui periferica şi i-a dat o privire curioasă.

–          Mmda? Cum este asta?

Ea s-a gândit un moment cum să abordeze subiectul – cum ar fi cel mai bine să-l oprească să facă asta.

–          Katherine a sunat azi. A spus că a încercat să îşi reia viaţa pe care obişnuia să o ducă, înainte să trebuiască să se ascundă – şi spunea că nu o mai putea face din nou, pentru ca nu are nicio plăcere în asta.

El s-a întors puţin – totuşi nu se uita la ea direct, dar ea ştia că i-a atras atenţia.

–          Bineînţeles că a vorbit cu Ştefan şi nu cu mine, dar totuşi mi-a povestit totul. Şi el avea faţa aceea doritoare, nesigură, furioasă şi abatută pe care normal o rezerva pentru momentele când credea că tu şi eu ne-am apropiat prea mult. Doar că de data acesta era pentru el. Katherine l-a sunat şi el nu vrea nimic mai mult decât să se duca l-a ea.  El i-a spus să parieze  că soarele nu va mai strălucii – ei bine, nu în aceste cuvinte, pentru că el este prea gentalman pentru asta, dar  era implicit. Problema este , că el nu a vrut să spună asta şi ea ştia asta. Şi el ştie asta şi eu de asemenea.  În ultimele săptămâni, ne-am prefăcut amândoi că nu era numele celuilalt pe care îl şopteam noaptea, că nu era o altă faţă la care visam.  Amândoi vroiam să facem ceea ce se aşteapta de la noi, chiar dacă asta ne făcea nefericiţi.  Doar că eu nu mai vad de ce mai continuăm cu farsa asta.

Undeva în timpul monologului ei, Damon a încetat să se mai prefacă că nu este interesat şi acum se uita drept la faţa ei, nevenindu-i să creadă ceea ce a auzit.  Pentru că suna îngrozitor de asemanător ca şi cum…

–          Tu ai rupt-o? Logodna?

În loc de un răspuns , ea i-a arătat mâna goala decât cu un cerc mic alb unde inelul a oprit soarele.

Apoi a scos din buzunarul blugilor inelul lui şi i l-a arătat .

Şi-a ridicat mâna, dar s-a oprit scurt înainte să-l ia înapoi.

Ea l-a văzut ezitând şi i-a ridicat capul în sus cu mâna liberă pentru a se putea uita din nou la ea.

–          Te rog Damon. Ştiu că am întârziat , dar mi-a fost frică. Nu mă întreba de ce anume… te rog, ia-l!

Nu au fost cuvintele ei ce l-au făcut să-l ia înapoi ci mai degrabă expresia din ochii ei. Expresia care i-a spus că ar distruge-o şi pe ea dacă ar fi trebui să-l vadă arzând. Aşa că  l-a luat şi doar un moment mai târziu era pe locul unde aparţinea. Lăsând să-i scape o răsuflare de uşurare , ea s-a aplecat pe umărul lui şi amândoi au privit cum soarele se ridica la orizont.

–          Deci … de unde ai ştiut unde să mă cauţi?

Ea a zâmbit la asta.

–          Ei bine… tu vroiai să arzi în soare, la fel cum a vrut şi Ştefan. Dar în acelaşi timp, tu întotdeauna încerci să fii exact opusul lui Ştefan. Ştefan s-a dus unde inimile vostre au încetat sş mai batş. Aşa că m-am gândit că tu  te-ai duce în locul unde ele au început să bată.

Damon s-a uitat la ea nevenindu-i să creadă. Câteodată, Elena îl cunoştea mai bine decât el însuşi şi asta îl îngrozea. Dar în timp ce ea îi mângâia obrazul cu vârful degetelor în final şi-a întors capul înspre ea – în timp ce îl saruta- el nu îi păsa mai puţin.

El vroia să protesteze când ea şi-a retras capul după o vreme , dar când ea a zâmbit la el , a uitat momentan cum să formeze cuvinte.

–          Te iubesc Damon!

Simplu şi fără fanfară. Este cel mai bun lucru pe care el l-a auzit vreodată.

Ce-ar fi dacă … azi ar fi ziua când m-aş naşte din nou .”

XOXOXOXOXO

 

__________________________________

Traducator: Alexandra

2 thoughts on “Ce-ar fi fost daca..

  1. ah este superb
    la inceput am crezut k nu o sa ramana cu damon dar pe masura ce citeam abea mai puteam sa clipesc :))
    un one-shoot superb,multumesc din nou
    bafta in continare 😀

    Like

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s