Crăciun peste tot


3x02-TVD-Damon-Elena-Room-Scene-2

Crăciun peste tot
Elena stătea pe marginea ferestrei dormitorului ei. Era miezul nopţii, iar Marple Street era inundat în tăcere. Jeremy era plecat în vacanţă alături de noua sa prietenă în Maine, iar mătuşa Jenna plecase să viziteze un văr bolnav din West Virginia. Elena era singură acasă chiar în luna sărbătorilor, decembrie. A îngheţat de frig, un vânt rece risipind câţiva fulgi de nea în dormitorul său. Noaptea aceasta era mult mai rece decât restul ce o precedaseră şi ştia că avea să răcească dacă nu închidea fereastra. Frigul a amorţit-o, dar îi plăcea senzaţia. Stefan părăsise furios Mystic Falls după ce se certaseră. Depărtarea de el o făcuseră să se simtă aşa. Mătuşa Jenna fusese plecată când Elena avusese nevoie să vorbească cu cineva. Nu avea nici un rost să vorbească cu Bonnie sau Caroline, erau prea prinse în propriile lor probleme. Apoi mintea a condus-o la Matt – Matt al ei. Dar el plecase din viaţa ei şi ştia foarte bine cine produsese această ruptură. În timp ce ea se pierdea în numărătoare chipurilor cunoscute, o figură neagră a apărut înaintea ei. Faţa lui era ascunsă în umbră, dar Elena putea distinge cu uşurinţa strălucirea ochilor lui.Pe măsură ce acesta se apropia, simţea cum îşi pierdea răsuflare: “Damon”.

Acum, el se afla foarte aproape de fată, “Elena” a răspuns el senzual. Ea a încercat să îi susţină privirea arzătoare, dar era prea mult, aşa că s-a uitat în altă parte.

“Eşti rece”, a şoptit el. Ea şi-a clătinat capul. Într-adevăr îi era frig, dar îi plăcea amorţeala. Nu putea simţi nimic, de parcă durerea s-ar fi oprit. Era atât de gânditoare, încât nici măcar nu a observat ce s-a întâmplat în clipa următoare. Creierului ei i-a luat un pic mai mult să proceseze faptul că Damon o luase în braţe şi o aşezase uşor pe pat. Apoi el a scos o pătură şi a acoperit-o. Acum îi era cald şi confortabil, dar durerea revenise. Ea i-a prins mâna şi cu o şoaptă i-a spus “Nu mă părăsi”. Era nervoasă, vocea îi era atât de gâtuită, dar Damon nu părea să observe. În clipa următoare, mâna lui îi mângâia părul de culoarea castanei. Acum se simţea bine, răceala ce înainte părea iminentă, acum dispăruse complet.

“Te rog, stai cu mine” i-a spus ea cu ochii închişi, strângându-i în continuare mâna. El a tras-o într-o îmbrăţişare călduroasă. Braţele lui o înconjurară, iar necazurile ei se risipiră. Un zgomot puternic de la vechiul ceas al bunicului a sfâşiat pacea în două. Elena a tresărit, iar Damon a început să râdă. Era exact doisprezece noaptea.

“Crăciun fericit!” i-a urat el. Elena a zâmbit. Era Crăciunul, un moment în care toată lumea este fericită, uitându-şi probleme. Ca prin minune, o explozie de emoţii au copleşit-o readucându-i buna dispoziţie.

“Am să îţi arăt pomul de Crăciun!” a spus ea jucăuş şi a fugit din cameră, făcându-i semn lui Damon să o urmeze.

În camera de zi, ea la găsit pe Damon ce zâmbea uitându-se la giganticul pom. “Am uitat cât de frumos este. L-am decorat singură şi nici măcar nu m-am obosit să-l văd aprins. A fost totul atât repede. Eu abia…” A pus o pauză, s-a uitat la Damon tristă. El părea ca o oglindă. Faţa lui proiecta exact emoţiile ce o cotropeau. A încercat să înlăture durerea din inimă. A încercat să îşi pună faţa curajoasă şi s-a dus până la stereo, pornind un CD cu cântece de Crăciun. Prima piesă care a umplut tăcerea a fost “Celebrate Love”. Bucuria a cuprins-o din nou şi a turnat în pahare câte o înghiţitură.

“Elena?” Damon a pus paharul de vin deoparte şi a mers spre ei. Elena deja terminase al doilea pahar plin cu lichid rubiniu. Damon a încercat să recupereze sticla cu alcool, dar ea a rezistat. Vinul începea să pună stăpânire pe ea. În cele din urmă a renunţat la sticlă, dându-i-o lui Damon. “Ce?” a spus ea. Cu o privire ameţită a observat crenguţa de vâsc ce atârna deasupra lor. Elena nu era sigură cine începuse, dar ştia că îl săruta cu toată puterea sa pe Damon. După o lungă perioadă, trupurile înlănţuite s-au depărtat, tânăra rămânând fară aer. Următoarea melodie a început să curgă încet din boxe, iar Damon i-a luat mână şi a ademenit-o într-un dans în jurul camerei. Elena ştia să danseze, o făcuse de multe ori înainte, dar mişcările senzuale ale lui Damon o ameţeau, îi provocau dulci fluturi în stomac.

Abia atunci şi-a dat seama. Puteau dansa până la sfârşitul timpului şi nu ar fi obosit. Ea îl iubise şi îl iubea în continuare. Acesta îi era destinul, simţea asta, şi şi-a primit dulcea condamnare cu braţele întinse.

 

____________________________

Traducator: Meshu/Mada

Corector: Theo~

One thought on “Crăciun peste tot

  1. Pingback: Capitole « Damon Salvatore

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s