Cucerire într-un vals


Cucerire într-un vals

– Conquest în a Waltz-

 

 

Ochii Elenei sunt pe el şi Damon îşi dă seama că este pierdut.

Dansau. Presaţi atât de strâns unul de altul încât îi putea simţi căldura corpului, mirosul ei, practic îi putea gusta sângele. O sută de persoane îi priveau, dar el putea simţi doar o singură privire: ascuţită şi confuză, dar nu timida şi cu siguranţă nu speriată. Ea îl măsură din priviri, dezbrăcându-l, aflând totul despre el dintr-o dată. Damon calm priveşte cum lumea lui se scufunda cu o singură privire.

Ei menţin un ritm perfect. Damon a învăţat să danseze înapoi în vremea când asemenea abilităţi erau necesare unui tânăr bărbat din clasa de sus şi el este încrezător în paşii lui. Dar Elena nu este pe jumătate rea, niciodată surprinsă de o schimbare bruscă de direcţie, menţinând o privire pe paşii neatenţi greşiţi ai celorlalţi dansatori fără să-şi întoarcă capul nici măcar o dată. Ea este… graţioasă. Mult mai graţioasă decât o tânără, neşcolita, faţa umană ar trebui să fie. Graţia nu îi stă în acurateţea paşilor ci un postura pe care o ţine, sigură de sine dar ca o umilă prinţesă. Este fermecătoare.

Elena este periculoasă.

Damon şi-o aminteşte pe Katherine. Îşi aminteşte cum o privea vânând, abandonul ei natural, emanând nu prea multă încredere ci certitudine că ea niciodată nu va fi prinsă, niciodată nu ar pierde; jocurile pe care le juca din cauza aceasta. Energia ei era intoxicanta, puterea din fiecare mişcare neîndoielnică. El obişnuia să se mire cum cineva o poate lua drept o floare delicată, dar ea era de asemenea un maestru al decepţiei. Vrei să te joci ascunde-te şi găseşte, Damon? Ne-am ascunde în plină vedere.

Damon îşi aminteşte fiindu-i frică de ea. Veneraţie amestecată cu teroare. Damon înţelege armele pe care le folosea ca să câştige control, le recunoaşte, pentru că le-a folosit şi el de asemenea, cucerind prin durere şi ferocitate şi moarte. Doi lupi într-o lume plină de oi.

Elena este diferită.

Chiar şi acum, îmbrăcată atât de asemănător cu Katherine încât linia dintre ele pare să dispară, nu este nimic vicios la Elena, niciodată nu ar putea fi. Elena este fragilă, mică – corpul ei doar uman până la urmă. Damon ar putea să o frângă atât de uşor. El ar putea să o ucidă chiar acum, dacă ar vrea. Nu i-ar lua mult: sucindu-i capul cu o rotire a încheieturilor ar ucide-o destul de repede. Dar el nu poate nici măcar să fantazeze despre asta, cu atât mai puţin să o facă.

Privirea ei nu l-a părăsit încă. Captivat, tot ce poate să facă este să-i zâmbească şi să continue cu valsul.

Dacă Elena ar încerca să conducă, Damon crede că ar lăsa-o să-l conducă.

Elena nu este vicioasă, dar nu este nici slabă. Şi nu este neajutorată. Elena cucereşte cu instrumente diferite de ale Katherinei, necunoscându-şi propria abilitate. Ea îşi face loc în viaţa lui Damon prin spirit, gentilitate şi frumuseţe, atrăgându-l fără intenţie, cu oribil de atrăgătoare acte de bunătate. Chiar şi acum, fermecându-l cu modul în care se relaxează puţin în braţele lui cu incertitudine în ochi. Un cuţit ascuţit este Elena Gilbert pătrunzându-i în piept şi răsucindu-se.

Elena se retrage de lângă el – dansul s-a terminat. Ea se apleacă într-o reverenţă fără să-şi aplece ochii şi Damon îşi înclină capul.

Katherine l-ar fi rupt cu dinţi şi mâini, este adevărat. Dar Damon are sentimentul că Elena l-ar fi distrus complet cu o singură privire… şi el ar fi privit-o făcând asta cu un zâmbet pe buze.

 

_______________________________________

Traducator: Alexandra

Corector: Theo~

5 thoughts on “Cucerire într-un vals

 1. Pingback: Updates :) | Damon Salvatore

 2. este scurt dar superb adica este ceva gen: “esentele tari se tin in sticlute mici” imi place mult de tot
  mi-ati inseninat ziua
  va multumesc mult >:D< ma duc sa citesc si restul capitolelor aparute:*

  Like

 3. O fac cu mare placere… cu fiecare comentariu de incurajare parca am si mai mult chef sa traduc in continuare… Deci voua ar trebui sa va multumiti!!!
  pupici :X :X

  Like

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s