Capitolul 03


Capitolul 3 – Changes

Changes

Changes

Sunt în avion de câteva ore. Mai am puţin şi ajung. Am şi dormit puţin, probabil ca să pot reflecta şi probabil pentru a realiza că sunt într-un avion spre New York. Sincer nici eu nu ştiu de ce am dormit, probabil mă simţeam doar obosită şi cred că voiam să memorez tot ceea ce îndruga mama la plecare, a şi plâns. Doamne nu ştiu ce să mă mai fac cu ea. Tata mi-a luat drept cadou de despărţire un laptop, e super interesant, adică am mai folosit la orele de informatică dar merge mult mai bine decât jaful meu de calculator de acasă. Am descoperit că am în el nişte poze cu mine de când eram micuţa şi nişte poze cu mine şi cu mama şi cu tata, cu buni. Îmi e aşa de dor de buni. A murit acum doi ani şi de atunci viaţa mea s-a schimbat complet. Mama nu era aşa de la început, era chiar pot spune o mamă modernă dar după moartea bunicii s-a schimbat radical. Chiar nu am înţeles de ce dar probabil că îi e şi ei foarte dor de ea şi nu ştie cum să spună asta. Eu una merg în fiecare duminică la mormântul bunicii, sau mai bine zis obişnuiam să merg, acum sper că o să mă înlocuiasca mama. Nu cred că a mai fost acolo de nu mai ştiu eu când. Nu ştiu de ce. Probabil se simte vinovată sau…chiar nu îmi pot explica.

O sa îmi fie aşa de dor de ei. Acum că ascult la mp3 mi se pare aşa de banal, fără mama care să îmi urmărească fiecare mişcare, parcă e prea banal acum. O să îmi fie dor de apucăturile ei, cu care m-am obişnuit atât de mult, o să le duc dorul. O să îi duc dorul şi Mihaelei şi tatei şi bunicii. Nu vreau să părăsesc ţara cu gândul de reîntoarcere, vreau să părăsesc ţara cu gândul că încă mai trăiesc în ea. Este un loc minunat pe care nu l-aş da pentru nimic în lume. E un loc superb, un loc în care m-am născut, crescut şi în care toate amintirile mele se prind de mană acum în dansul de desparţire şi mă imbată cu miţcarile lor ce par de o uşurintă mult prea mare. Acum că mă gândesc la lucruri aşa nu prea îmi vine să cred că tocmai am părăsit ce iubeam cel mai mult, nu îmi vine să cred că ochii îmi curg, că viaţa mea aparţinea acelei lumi şi acum nu am facut altceva decât să dau cu piciorul la ceva ce nu voi mai găsi nicăieri altundeva. Nu imi vine să cred că tocmai am spus adio celui mai de preţ lucru din viata mea.

Şi totuşi, vreau să cred, să sper, să îmi imaginez că New York-ul va deveni de acum noua mea casă, o casă galagioasă, mare, în care să pot cunoaşte noi oameni, noi personalitaţi, noi culturi, noi luminiţe aducătoare de sperantă. Vreau să cred că acum acest oraş a devenit noul meu loc în care voi putea să spun mai târziu că reprezintă locul în care am luat naştere, locul în care m-am propulsat intr-o lume socială cu un grad de duritate, de aşteptări mai mare. Simt că aceasta este chemarea mea, simt că aici îmi voi găsi locul pe care îl caut de atâta timp. Şi chiar dacă nu aş simţii, cred că o data ce ajungi să cunoşti o realizare atât de mica şi totuşi atât de mare inima începe să îti bată nebuneşte doar la gândul spre ceea ce va urma, spre ceea ce vei putea deveni, numai la gândul că această oportunitate ti-a fost încredinţata ţie, a fost păstrată de atâta timp şi tu, un elev obişnuit, ai ajuns să ai ocazia să fii pastratorul ei. Mie una mi se pare un lucru minunat. Sincer niciodată nu m-am priceput la cuvinte dar când treci prin ceva asemănător mie cuvintele devin cel mai mic obstacol în împlinirea visului tău. Că tot veni vorba cred că ar trebui să mai repet un pic la engleză. Deşi sunt bunicică la engleză niciodată nu poţi să ştii tot, de aceea încă mă mai consider un bobocel. Studiez intensiv engleză de patru ani şi uite că încă nu îmi permit mie însămi să spun despre mine că ştiu cu adevărat limba aceasta. Am studiat tot ce se putea studia în engleză astfel încât nimic să nu mi se pară ciudat când voi ajunge în sfârşit la destinaţie.

Peace is everything.

Corectată de Gabytza Gaby!

Mulţumim Gaby!

Tell us your opinion...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s