Înainte să fie prea târziu !


Înainte să fie prea târziu !

 

 

 

XOXOXOXO

Damon stătea afară în faţa casei Gilbert, ascuns printre umbre.

Au trecut ani de când a fost ultima oara înMysticFalls. Prea mulţi, se pare. Elena are acum 24  de ani şi este mai frumoasă decât a văzut-o el vreodată.

În acest moment, ea se juca cu un mic băieţel cu ajutorul acelui clişeu, tot  un  băiat american. El nu îşi putea aminti numele – ceva care începe cu M crede.

Era amar , să stea aici , văzând cum chiar de data asta a pierdut-o.

El a plecat dinMysticFallsimediat după ce Katherine a fugit. Elena era cu Ştefan, încercând orice ca să îşi repare relaţia aşa că şi-a împachetat lucrurile şi i-a lăsat în pace.

El era sigur că mai devreme sau mai târziu ,  ei se vor despărţi; pentru că nu era nicio şansă ca ei doi să fie meniţi să fie împreună “pentru totdeauna”.

Aşa că el i-a salutat, şi a lăsat-o pe ea să vadă pe cont propriu că fratele lui nu era alesul  pentru ea.

Dar el a fost un prost, ca de obicei. Să creadă că Elena se va despărţi de Ştefan şi că îl va aştepta să vină după ea  şi să o facă să zboare.

Acum ea este mamă şi nu era nicio modalitate  în iad ca el să o aibă din nou.

Cu ochii trişti el s-a întors inapoi, ne mai obosindu-se sa-i spuna ca a fost acolo. Ar fi o tortura pentru el , sa vada cat de fericita este ea acum , fara el.

Daca el ar fi mai asteptat cateva minute in plus, el ar fi vazut sosirea Carolinei care si-a sarutat sotul si micul baietel, cerandu-si scuze ca a intarziat pentru cina lor saptamanala cu cea mai buna prietena a ei si nasa fiului ei.

 

XOXOXOXO

 

Data urmatoare cand el si-a pus piciorul in orasul natal , a fost pentru inmormantarea lui Bonnie Bennett.

Ei ar putea sa se fi urat reciproc, dar la final ei intotdeauna au fost de aceeiasi tabara, luptand impotriva acelorlasi dusmani, incarcand sa protejeze aceiasi persoane.

Ea nu a murit coapta , de batranete, diferenta dintre nasterea si mortea ei pe simpla piatra fiind doar de putin peste 40 de ani.

Acolo era un sot si o fata adolescenta tinandu-i mana. Barbatul i-a spus ca a fost un anevrism. Nimic ce cineva ar fi putut sa previna – Damon a trebui sa pretinda ca este coplesit de o tuse brusca pentru a-si ascunde ranjetul amar de pe fata lui. Gamdindu-se cat de mult iubea femeia acesta sa ii faca sa-i explodeze vasele de sange din creier, era cea mai rea ironie.

El a ramas in spate in timp ce ceilalti participanti la funerariu s-au dus la casa lui Bonnie pentru a avea pranzul si sa se lasa coplesiti de amintire despre cea care a plecat dintre ei. El nu avea de gand sa participe la pranz, asa ca el avea restul zilei pentru el.

El a vazut cateva fete familiare printe multime, ca si Jeremy Gilbert, varcolacul, Caroline and Matt ( femeia blonda de tinea de el ca si cum el era singurul lucru care o mai tine in picioare) , dar niciunul dintre ei nu s-a apropiat de el ; probabil vrand c adoar sa-i ignore prezenta.

Se intreba unde era Elena, dar era oarecum multumit ca ea nu era aici. Ar fi fost mai mult decat ciudat.

Picioarele lui l-au carat in alta parte a cimitirului; chiar acolo unde a vazut-o pentru prima data.

Si a stiut atunci, de ce Elena nu era acolo sa-si i-a ramas bun de la cea mai buna prietena a ei.

Era pentru ca ea deja o astepta de partea cealalta. Pentru ca acolo , chiar langa crucile parintilor ei , era una care nu a fost ultima data.

Elena Gilbert

Niciodata nu vei fi uitata!

In afara de asta , nu erau decat data nasterii si mortii ei.

25. Ea a murit la 25. Nici macar la un an de cand a fost ultima data aici. Si el niciodata nu a stiut; nimeni nu s-a plictisit sa-i spuna.

El a stat acolo pentru ore, nerealizand ca soarele sa urcat pe cer si apoi a coborat din nou.

El s-a miscat doar cand luna deja era sus pe cer, un vant rece lovindu-i obrajii, inghetandu-i lacrimile tacute care ii curgeau pe ele.

Damon s-a intors inapoi atunci, ducandu-se direct la masina lui, niciodata uitandu-se inapoi. In aceea noapte si-a promis ca nu se va mai intoarce nicioadata in acel oras nenorocit.

Tot ce i-a adus a fost durere, suferinta si moarte.

Ca intotdeauna , soarta era un lucru crud, si el a ratat figura unei tinere Elena facandu-si drum inspre mormantul celei mai bune prietene ale ei.

El niciodata nu s-a gandit la posibilitatea ca Elena ar fi tehnic moarta, dar nu6 picioaresub pamant.

Ca ea a decis sa se alature lucrurilor de merg noaptea.

 

XOXOXOXO

 

Deci, el nu a fost niciodata un bun pastrator al promisiunilor pe care si le facea lui insusi.

Si de data asta era vina fratelui lui. Pentru ca isi va tine nunta in acel oras – el era sigur ca a facut asta doar ca sa-l tortureze.

Dar fratele lui vroia ca el sa-i fie cavalerul de onoare, si el nu il putea refuza.

Asa ca el statea in spatele lui in timp ce el ii promite lui Katherine – dintre toate persoanele! – eternitatea.

Litereal.

El s-a simtit c-am ciudat, pe durata intregii dupa-amiezi. Persoanele pe care el odata le stia tinere si pline de viata erau acum zbarciti si cu parul grii.

Jenna si profesorul erau pe scena de dans , intorcandu-se usor pe scena de dans pe o melodie romantica.

Jeremy si varcolacul erau langa bar , concentrati intr-o conversatie, si cumva reusind sa arate ca niste adolescenti din nou, nastrusnicii  tralucindu-le in ochi chiar daca parul le era aproape gri acum.

Caroline inca arata frumoasa, mandra in cei aproape 70 de ani ai ei si Matt statea drept ca intotdeauna.

Era totusi ciudat sa fie acolo.

El nu a mai facut niciodata asta pana acum –  el intotdeauna s-a ferit in a-si face cunostinte umane din exact acest motiv. Asa ca asta era prima data cand se confrunta cu ceea ce ar putea inseamna eternitatea pentru el.

Din momentul in care gandul i-a trecut prin minte, el cumva nu mai putea sta in acesta camera un moment in plus.

El a reusit cumva sa-si inlature gandul de a-si petrece o intreaga eternitate singur pana acum.

El a schimbat orasul in care statea in fiecare saptamana, calatorind in intreaga lume, intotdeauna facand lucruri noi si interesante. Orice sa  sa-si inlature ganduri mai profunde din capul lui.

Dar noapte , cand dormea , vederea lespezii de mormant cu numele ei pe ea il vana.

Damon a stiut ca nu are sa traiasca pentru totdeauna – nu de cand a vazut acel oribil lucru. De fiecare data cand se gandea cat de al naibii de singur este tot timpul ( nu ca el ar marturisii asta cuiva, nici macar sub tortura !) , el stia ca timpul cand il isi va da inelul jos si va intampina rasaritul se apropia.

Dar nu inca.

El trebuie sa se asigure ca fratele lui chiar va fi fericit – el trebuie sa se asigure ca prietenii si familia Elenei sau muri de batranete sau boala si din nimic altceva.

Doar atunci va putea pleca si el.

El s-a dus sa-i spuna fratele lui sa aiba o frumoasa luna de miere si “ sa nu faca nimic din ce nu ar face si el”  si apoi a plecat din nou.

Era o dupa-amiaza mult prea fericita pentru el.

Pe masura ce masina lui iesea din curtea de vechii pensiuni, el a vazut o alta venind pe drum. Un ratacit.

El a condus in jurul bezii chiar atunci cand o alta masina s-a oprit , si o femeie cu parul lung a sarit din ea. Ea a fugit inauntru cu o evidenta viteza vampirica. Era ceva familiar in legatura cu ea, dar nu i-a acordat prea multa atentie.

Elena s-a grabit inauntru si si-a cerut profunde scuze la mire si mireasa. Zborul ei a fost intarziat si ea chiar nu a putut sa ajunga mai curand.

 

XOXOXOXO

 

Astazi ultimul dintre ei s-a dus sa se odihneasca.

Profesorul a fost primul care a plecat, si apoi Jenna la urmat cateva saptamani dupa. O inima franta , au spus.

Apoi a fostTylersi doi ani dupa el , ei au ingropat-o pe Caroline.

Jeremy s-a dus deja de 3 ani, lasandu-l doar pe Matt – si el a plecat acum, deasemenea.

Asta inseamna ca in sfarsit a venit timpul sa-si vada ultimul rasarit.

Fratele lui era fericit cu Katherine si nu mai era nimeni de care ar trebui sa aiba grija.

El statea in fata mormantului ei, simtind un sentiment de pace pe care nu  la mai simtit de atat de mult timp.

Cerul deja incepea sa se lumineze, asa ca si-a dat jos inelul si l-a pus pe lespedea ei.

El se uita cum soarele incet incepea sa se ridice la orizont, colorand cerul intr-un mod staniu, o lumina ireala de dimineta devreme.

Dintr-o data era o rafala de vant in spatele lui si el putea simti prezenta unui alt vampir.

–      Tu ar trebui sa-ti pui inelul inapoi, stii? As ura ca tu sa termini o gramada de praf cand in final am ajuns aici la timp.

El stia aceea voce –  ar fi recunoscut-o dintr-o o mie. Si briza de dimineata i-a carat mirosul dulce  pana la el, facandu-l sa-si inchida ochii si sa inspire profund.

Neindraznind sa se uite la ea prima data , el s-a ridicat si si-a adunat rabdarea inainte sa se intoarca.

Si acolo era ea. Inca tanara, inca frumoasa – nearatand nici macar mai putin batrana de cand a vazut-o ultima oara  prin fereastra sufrageriei ei.

Acolo era o nou sens – o noua intelegere a lumii –  in ochii ei, totusi.

Ea definitiv nu este asa pe tanara pe cat pare. Si el a traversat spatiul dintre ei si a luat-o in brate, el stia ca nu halucina, deoarece in nicio circumstanta mintea lui nu isi putea imagina sentimentul dumnezeiesc de a avea pe Elena in bratele lui.

El i-a dat drumul destul de curand totusi, mii de intrebari trecandu-i prin minte.

–      Cum…

Damon si-a scuturat capul, nefiind in stare sa gaseasca cuvintele potrivite, el a gesticulat la mormantul din spatele lui.

–      Oh da , asta… Bonnie s-a gandit ca ar fi mai bine sa lase restul orasului ca am murit. Sa faca lucrurile mai simple.

Chiar imediat dupa ce si-a pus gandurile in ordine, o durere ascutita i-a aparut pe mana, urmata de mirosul de carne arsa.

Elena a fugit inainte, i-a luat inelul si i l-a pus pe mana cealalta.

–      Esti idiot, de ce ai face asta?

A vrut sa-i raspunda sincer la intrebare, dar apoi a inceput sa devina din ce in ce mai furios.

– Du-te naibii! Asta e doar ca… tu erai mama! Te-am vazut cu  un mic baiat si cu Matt.  Apoi am crezut ca ai murit! Acolo este o a naibii de lespede cu numele tau pe el! Tu ce crezi ca as face? Sa merg pe pamant o eternitate, singur?

El si-a aruncat mainile in sus , trecand de la englea la italiana , injurand tot felul de profanitati.

Elena doar si-a dat ochii peste cap si i-a prins umarul cu o mana si barbia cu alta, fortandu-l sa se uite la ea.

–      In primul rand : esti un idit – si nu , nu imi pasa ca m-am repetat. Nu am fost niciodata o mama. Baiatul pe care l-ai vazut probabil era Noah – finul  meu. Fiul lui Matt si Caroline. Si daca te-ai fi obosit sa intrebi pe cineva, sunt sigura c ati-ar fi spus ca nu eram mancare pentru viermi –  ca l-am rugat pe Stefan sa ma schimbe, astfel incat sa mai pot sa fiu aici , tanara, cand tu intr-un final te-ai fi decis sa nu mai iti plangi de mila prin jur!

Si apoi si-a lipit buzele de ale lui , terminand protestul inainte sa fii inceput.

–      Si da, mergand pe pamamt pentru o eternitate este o idee foarte buna. Dar nu singur… niciodata singur.

In curand el si-a capturat buzele intr-un alt sarut feroce, nevrand sa-i dea drumul inca.

Si ei au lasat cimiturul in urma, margand mana in mana –  si intr-un final    in aceiasi directie.

Si undeva acolo sus, Bonnie bolborosea si se incrunta , trebui sa asculte nesfarsita vorborie a lui Caroline “ Ti-am spus eu!!”

Dar, dandu-si ochii peste cap ea s-a uitat in jos din nou, si chiar Bonnie trebuia sa recunoasca ca cea mai buna prietena a ei nu a aratat niciodata mai fericita si mai plina de viata ca acum.

 

XOXOXO

________________________

Traducator: Alexandra

5 thoughts on “Înainte să fie prea târziu !

  1. Pingback: Don’t lie.. | Damon Salvatore

Tell us your opinion...